LSD microdoseren: onderzoek naar doses

door Team Inc.

microdoseren-lsd-doses

In de afgelopen jaren heeft de praktijk van het microdoseren van LSD (en andere psychedelica) veel aandacht gekregen. Van techneuten uit Silicon Valley die hun prestaties willen verbeteren tot gewone mensen die hun mentale gezondheid willen verbeteren, het toevoegen van een microdosis psychedelica aan je routine wordt steeds populairder.

Microdosering omvat het nemen van sub-perceptuele doses psychedelische stoffen zoals LSD om subtiele en niet-hallucinogene effecten te bereiken. Een microdosis is doorgaans ongeveer een tiende van een volledige dosis (maar kan variëren van een vijfde tot een twintigste, afhankelijk van de stof en uw persoonlijke voorkeuren en doelen). Door zulke kleine hoeveelheden te nemen, proberen gebruikers voordelen te ervaren zoals meer creativiteit, mentale helderheid en een beter humeur, zonder de geestverruimende effecten die gepaard gaan met hogere doses LSD.

LSD microdoseren

Microdosering vindt plaats met substantieel lagere doses dan volledige psychedelische ervaringen, dus je zult hoogstwaarschijnlijk nauwelijks duidelijke effecten opmerken (geen trippen of visuele effecten). Toch is het nog steeds belangrijk om het proces en de best practices te begrijpen voor een veilige en effectieve ervaring.

 1. Een microdosis LSD meten: aangezien een microdosis een fractie is van een standaarddosis, is het essentieel om deze nauwkeurig te meten. Volumetrische dosering is een populaire methode waarbij een bekende hoeveelheid LSD wordt opgelost in een vloeistof, zoals gedestilleerd water of alcohol, om een ​​consistente concentratie te bereiken. Gebruik vervolgens een druppelaar om een ​​druppel of twee (of meer) af te geven, afhankelijk van de verdunning.
 2. Wat is een microdosis LSD? Een volledige dosis LSD is over het algemeen 100 microgram. 10 micrograms is een stevige microdosis LSD. De meeste gebruikers houden hun microdosering van LSD tussen de 8 en 20 microgram.
 3. Zoek het juiste schema: Microdoseren wordt meestal volgens een schema gedaan om te voorkomen dat je een tolerantie ontwikkelt en om u de tijd te geven om de effecten op te merken. Een gebruikelijke benadering is het “Fadiman-protocol”, dat suggereert om elke drie dagen een microdosis te nemen (één dag op, twee dagen vrij).
 4. Houd een dagboek bij: het vastleggen van jouw ervaringen, gevoelens en observaties tijdens microdosering kan waardevolle inzichten opleveren en helpen het proces te verfijnen om de voordelen te maximaliseren.
 5. Luister naar jezelf: let op hoe je lichaam en geest reageren op microdosering en pas deze indien nodig aan. Onthoud dat de ervaring van elk individu met LSD kan verschillen, en het is essentieel om te vinden wat voor jou het beste werkt.

Effecten van microdosering van LSD

Hoewel onderzoek naar microdosering nog in de kinderschoenen staat, suggereren gebruikerservaringen en voorbereidende studies verschillende potentiële voordelen. Enkele effecten van het microdoseren van LSD zijn:

 1. Verbeterde creativiteit: gebruikers melden vaak een toename in creatief denken en probleemoplossend vermogen tijdens microdosering.
 2. Verbeterde focus en mentale helderheid: Microdosering kan sommige mensen helpen om de hele dag door een scherpe geest en een verhoogde aandachtsspanne te behouden.
 3. Beter humeur en emotioneel welzijn: veel microdosers melden een positieve verandering in hun stemming en een vermindering van angst- of depressieve symptomen.
 4. Meer energie en motivatie: Sommige gebruikers beweren dat microdosering hen een subtiele boost van energie en motivatie geeft, waardoor ze productiever kunnen zijn.
 5. Verbeterd zelfbewustzijn: sommige mensen vinden dat het microdoseren van LSD kan leiden tot een verhoogd gevoel van introspectie, wat persoonlijke groei en zelfverbetering mogelijk maakt.
  Je kunt deze studie bekijken over de effecten van microdosering op een groep van duizenden respondenten (in deze studie werd psilocybine gebruikt in plaats van LSD)
  Dit artikel geeft een algemene richtlijn voor het microdoseren van LSD, maar blijf jezelf informeren over best practices en wat voor jou het beste zou kunnen werken.

Bron: microdose.buzz (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]