skip to Main Content
Menu
Meisje Herstelt Door Medicinale Cannabis Van Heftige Epilepsie

Meisje herstelt door medicinale cannabis van heftige epilepsie

Spread the love ✌🏼

Een zevenjarige met een zeldzame vorm van epilepsie heeft een verbazingwekkend herstel doorgemaakt na het begin van een behandeling met medicinale cannabisolie, zei haar familie.

Sienna Richardson, uit Telford, leed aan het Landau Kleffner-syndroom.De familie kreeg een recept van een privépraktijk en een wonder geschiedde.
Behandeling met medicinale cannabis

Bij Sienna werd de diagnose gesteld nadat haar ouders problemen hadden opgemerkt met haar spraak en begrip. Steroïde behandelingen waren niet succesvol en hoewel een operatie een optie was, kon het meisje aan haar linkerzijde verlamd raken. Een te hoog risico. Haar familie geloofden in de medicinale cannabisolie van Bedrolite. Sienna’s moeder, Lucy Richardson, zei dat ze binnen enkele weken verbeteringen zagen. “Sinds ze het heeft ingenomen, kan ze normaal praten en beter begrijpen”, zei ze. “Ze leidt een normaal leven, ze zit nog op de gewone school, speelt met vriendinnen, het gaat heel erg goed met haar.”

Campagne voor cannabisbehandeling op grote schaal

Ondanks een wetswijziging die het voorschrijven van op cannabis gebaseerde medicijnen mogelijk maakt, kregen sommige patiënten geen mediwiet van de National Healt Service (NHS). Daarom begon de familie een campagne om £ 15.000 op te halen voor de behandeling van Sienna. Haar familie had voor het begin van de pandemie meer dan £ 8.000 opgehaald. Dit geld gebruikten ze om een ​​recept voor privégebruik te bemachtigen. De medicatie kost ongeveer £ 1.400 per maand, dat het gezin in het nieuwe jaar zelf moet financieren. Te duur voor de meeste mensen.

Daarom steunen ze een campagne van End our Pain and Epilepsy Action. Zij staan voor toegang tot op cannabis gebaseerde medicijnen voor kinderen met ernstige en therapieresistente epilepsie. Het mooiste kerstcadeau is dat deze behandeling op grotere schaal beschikbaar komt.

Lees meer op bbc.com (Bron, EN)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top