Home Cannabis Het aantal registraties voor medicinale cannabis in Canada neemt toe tijdens de pandemie

Het aantal registraties voor medicinale cannabis in Canada neemt toe tijdens de pandemie

door Ties Inc.

Het aantal registraties voor medicinale cannabis in Canada neemt toe tijdens de pandemie

Het aantal actieve registraties van medicinale cannabis in Canada groeide in het afgelopen kwartaal het snelst in bijna drie jaar. Canada voegde 73.803 actieve klantregistraties toe bij een federale licentiehouder voor het kwartaal van juli, augustus en september.

Dat is 25% meer dan in het voorgaande kwartaal. De vorige keer dat actieve registraties in dat tempo groeiden, was in de eerste helft van 2017 – meer dan een jaar voordat Canada marihuana voor recreatief gebruik legaliseerde. Volgens nieuwe gegevens van Statistics Canada zijn de gezinsuitgaven voor medicinale cannabisproducten in hetzelfde kwartaal echter licht gedaald tot 146 miljoen Canadese dollar (113 miljoen dollar).

Grootste medicinale cannabismarkt ter wereld

Uit de gegevens blijkt dat Canada verreweg de grootste federaal gereguleerde markt voor medicinale cannabis ter wereld blijft, met meer dan CA $ 600 miljoen aan uitgaven voor medicinale cannabis in de afgelopen vier kwartalen. Wereldwijde markten ontwikkelen zich grotendeels zoals verwacht – heel langzaam. Maar dat is niet snel genoeg voor Canadese producenten als Aurora Cannabis en Canopy Growth, die veel hebben geïnvesteerd om dit jaar een stevige overzeese groei te realiseren om hun wereldwijde ambities waar te maken.

De medische markt is in elke provincie – met uitzondering van Alberta – gegroeid sinds Canada cannabis voor volwassenen legaliseerde. Eind september 2020 had Ontario 26% meer actieve registraties in vergelijking met oktober 2018, toen de markt voor volwassen gebruik werd gelanceerd.Alberta had daarentegen 43% minder actieve registraties in dezelfde periode.

Cannabisonderzoek

Een recent onderzoek door Medical Cannabis Canada wees uit dat hick-ups in het Canadese systeem het legale medicinale cannabisprogramma onbetaalbaar maakten. Dat betekent dat de markt nog ruimte heeft om uit te breiden als die toegangspaden worden gladgestreken. 57 procent van de ondervraagden heeft bijvoorbeeld moeite om een ​​arts te vinden om mee te praten over het verkrijgen van het medische document dat nodig is om medicinale cannabis te kopen.

Verzekering voor medicinale cannabis

De grootste vakbond uit de particuliere sector (Unifor) van Canada verklaarde op 18 december dat het zou samenwerken met de gelicentieerde producent Aleafia Health om medische cannabisdekking te bieden aan zijn leden als onderdeel van hun uitkering en verzekeringsdekking. “Dit is een mijlpaal in de overeenkomst, waarbij een vakbond en een medicinaal cannabisbedrijf samenkomen om toegewijde ondersteuning te bieden via medische marihuanaklinieken in het hele land”, zei de nationale president van Unifor, Jerry Dias, in een verklaring over het partnerschap.
Rob McPherson, die cannabisbedrijven in Canada heeft geadviseerd, zei dat verschillende factoren het algemene medische segment kunnen helpen, waaronder

  • Succesvolle klinische onderzoeken.
  • Bredere verzekeringsdekking.
  • Persoonlijke toegang via apotheken.
  • Gespecialiseerde bedrijven in medicinale cannabis, in plaats van bedrijven die in elk segment actief zijn.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter