Home Drugs Gevaarlijke medicijnen zorgen voor meer dodelijke overdoses in de VS

Gevaarlijke medicijnen zorgen voor meer dodelijke overdoses in de VS

door Ties Inc.

2022-02-02-Gevaarlijke medicijnen zorgen voor meer dodelijke overdoses in de VS

Rapporten tonen aan dat twee weinig bekende medicijnen een nieuwe bijdrage leveren aan de overdosiscrisis in Amerika.

Volgens een donderdag gepubliceerd overheidsrapport worden para-fluorofentanyl en metonitazeen vaker gezien door medische onderzoekers die sterfgevallen door overdoses onderzoeken. Ze worden vaak ingenomen met – of gemengd met – illegale fentanyl, het medicijn dat voornamelijk verantwoordelijk is voor de meer dan 100.000 sterfgevallen door een overdosis in de VS in het afgelopen jaar.

Medicijnen dodelijker en krachtiger dan fentanyl

Dr. Darinka Mileusnic-Polchan, een van de auteurs van het rapport: “Deze zeer krachtige middelen worden vaak geïnjecteerd of gesnoven en zijn krachtiger dan fentanyl. Vaak injecteren ze niet eens de volledige spuit voor een overdosering.”

Om de overdosis onschadelijk te maken kan naloxon werken. Maar er is meer van nodig dan bij overdoses door andere medicijnen. Dat geeft aan hoe schadelijk deze medicijnen kunnen zijn. Het rapport, gepubliceerd door de Centers for Disease Control and Prevention voor Amerikaanse medische en volksgezondheidsprofessionals, is een van de eerste in zijn soort die alarm slaat over de medicijnen. Het is geschreven door functionarissen van de Drug Enforcement Administration; een toxicologisch laboratorium aan de Universiteit van Californië, San Francisco; en het regionaal forensisch centrum van Knox County.

Lees meer op op coastreporter.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter