Nieuw partnerschap gevormd om psilocybine-pleister te maken voor psychische aandoeningen

door drugsinc

Nieuw partnerschap gevormd om psilocybine-pleister te maken voor psychische aandoeningen

Een bekende start-up voor psychedelische medicijnen heeft plannen aangekondigd om een transdermale pleister te ontwikkelen voor langdurige afgifte van psilocybine, het actieve ingrediënt in ‘magische’ paddenstoelen, voor toepassingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Volgens een gezamenlijke verklaring van Ei.Ventures en Tioga Research is het doel om het therapeutische potentieel van psychedelica toe te passen om de miljoenen mensen te helpen die lijden aan enkele van de meest ernstige psychische problemen.

Transdermale technologie wordt al op grote schaal gebruikt, met nicotinepleisters die dagelijks door veel mensen over de hele wereld worden gebruikt.

David Nikzad, de CEO van Ei.Ventures, zei: “We zijn dolgelukkig om samen te werken met een van de beste onderzoeksspecialisten voor transdermale toediening, Tioga Research, om te beginnen met het ontwikkelen van producten die mogelijk miljoenen mensen kunnen helpen hun geestelijke gezondheidsproblemen te beheersen – depressie, angst, PTSS, etc. met een pleister.

“Bovendien zou transdermale toediening, met de toenemende legaliteit en populariteit van psilocybine-paddenstoelen, een populaire methode voor microdosering kunnen worden, wat ook helpt bij mentale helderheid en stemmingsstabilisatie.”

John M. Newsam, CEO van Tioga Research, voegde toe: “Door samen te werken met Ei.Ventures aan een blue sky-project van deze aard, zullen we onze eigen technologieën en diepgaande expertise inzetten om belangrijke problemen met de formulering van psilocine aan te pakken, zoals levering en stabiliteit.

“Een transdermale toedieningsroute kan problemen met orale toediening, zoals misselijkheid, omzeilen.”

Het nieuws komt na het rapport dat wetenschappers werken aan een draagbaar farmaceutisch apparaat dat toekomstige psychedelicapatiënten de aanbevolen dosering psychedelica, zoals DMT en LSD, zou kunnen bieden voor de best mogelijke ervaring.

Het bedrijf heeft plannen onthuld om een apparaat te maken dat op dezelfde manier zou werken als een insulinepomp.

De pomp zou aan de maag worden bevestigd nadat hij is gekalibreerd om de juiste dosis, frequentie en intensiteit van psychedelica zoals DMT, LSD of mescaline te leveren.

Bronnen: BusinessWire (EN), Canex (EN), Vice (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]