500 arrestaties, een ton drugs en 22 granaatwerpers onderschept

door Team Inc.

Europol-actie-in-Europa

Politiediensten uit 26 landen hebben half november deelgenomen aan een grootscheepse actie aan de Europese buitengrenzen. Er werden 566 personen gearresteerd en bijna een ton verboden middelen ontdekt. Agenten konden ook 22 granaatwerpers innemen.

Er wordt steeds meer samen opgetrokken door politiediensten als het gaat om het inperken van de georganiseerde misdaad. De samenwerkingsactie van Europol, de EMPACT joint Action Days in Zuidoost-Europa, leverde groots resultaat op. De buitengrenzen van de EU werden onder andere intensiever gecontroleerd om de pakkans te vergroten.

Mega controleactie tegen drugs-, mensen- en wapenhandel

In totaal werden er actie ondernomen in 26 landen waaronder ook landen buiten de EU-lidstaten als Bosnië, Moldavië, Albanië en Macedonië. Er werden megacontroles uitgevoerd zowel offline als online. Hierbij werden 566 personen gearresteerd, van wie 218 op verdenking van mensensmokkel, 186 voor drugshandel en 69 voor wapenhandel. Er werd een grote hoeveelheid drugs ontdekt en meer dan 2200 mensen die illegaal de grens wilden oversteken, schrijven media.

Bron: Telegraaf.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]