Home Cannabis Thailand is van plan om in 2021 zijn eerste medicinale cannabistour te organiseren

Thailand is van plan om in 2021 zijn eerste medicinale cannabistour te organiseren

door drugsinc

Thailand is van plan om in 2021 zijn eerste medicinale cannabistour te organiseren

Wat biedt de toekomst voor Thailand in 2021? Een marihuana-tour. Nou, in het bijzonder een medicinale cannabis-tour, ondersteund door de Thaise ministeries voor Toerisme en Sport en Volksgezondheid.

Na het historische besluit eerder van de Thaise regering om persoonlijk medicinaal cannabisgebruik toe te staan – waarmee het het eerste land in de regio is dat dit doet – zijn ministeries nu van plan volgend jaar een medicinale cannabistour te lanceren.

Bangkok Post meldt dat de regering als onderdeel van het nieuwe initiatief een educatief platform wil lanceren om diegenen te informeren die meer willen weten over de mogelijke gezondheidsvoordelen van het medicijn.

Om te beginnen zou het programma zich naar verluidt richten op lokale mensen en zakenmensen. Het voorstel geeft aan dat maximaal acht provincies kunnen worden opgenomen in de tour, namelijk Mae Hong Son, Lampang, Samut Songkhram, Sakon Nakhon, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Phatthalung en Chon Buri.

Phiphat Ratchakitprakarn, minister van Toerisme en Sport, zei: “In de vroege stadia beoogt het programma de lokale bevolking op te leiden die bijvoorbeeld een onderneming voor de gemeenschap willen oprichten en zich kandidaat wil stellen om geautoriseerde cannabistelers te worden.

het promoten van medicinaal toerisme en het gebruik van medicinale cannabis
het promoten van medicinaal toerisme en het gebruik van medicinale cannabis (afb.)

“Dit programma maakt de weg vrij voor een basiskennis van marihuana en de economische voordelen ervan”

De tour laat zakelijke kansen medicinale cannabis zien

Volgens Ratchakitprakarn zullen de afdeling Toerisme en de Thaise afdeling Traditionele en Alternatieve Geneeskunde samenwerken bij het promoten van medicinaal toerisme en het gebruik van medicinale cannabis en kruiden bij behandelingen.

De tour zal een aantal processen met betrekking tot medicinale cannabis laten zien, waaronder het kweken en reguleren van de plant, terwijl deelnemers alles te weten komen over de zakelijke kansen in verband met het medicijn.

Het is te hopen dat de tour enige aandacht krijgt van binnen- en buitenlandse bedrijven in de branche. Thailand is erg serieus in het gebruik van de plant en de volgende stap is de cannabisexpo die als het goed is volgend jaar in het land zal worden gehouden.

“We moeten cannabis beschouwen als een erfenis uit het verleden die het bewaren erg waard is. Thaise mensen gebruiken deze plant al sinds het tijdperk van koning Narai als medicijn. De geneeskrachtige eigenschappen werden later aangetoond door modern onderzoek.”, voegde de heer Ratchakitprakarn eraan toe.

Cannabis werd in 2018 in Thailand gelegaliseerd voor medicinale en onderzoeksdoeleinden, maar het gebruik door volwassenen is, zoals in elk land in de regio, illegaal.

Bronnen o.a. Canex (EN), ChianRaiTimes (EN), Mashable (EN), TheSmartLocal (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter