Voordelen van de populaire Lion’s Mane paddenstoel

door Team Inc.

Lion's-mane-paddenstoelen

Van Lion’s Mane, Cordyceps Sinensis en Reishi tot Shiitake, Maitake en King Oyster: Paddenstoelen zijn al duizenden jaren populair en worden de laatste tijd alleen maar populairder.

Wereldwijd zijn er duizenden soorten paddenstoelen, elk met hun eigen effecten op het menselijk lichaam, geografische locatie, kleur en grootte.

Lion’s mane als voedingssupplement

Een van de meest bekende medicinale paddenstoelen die er is, is Lion’s Mane, in het Latijns bekend als Hericium Erinaceus. Hij komt oorspronkelijk uit delen van Europa, Noord-Amerika en Azië. Het kan gebruikt worden op verschillende manieren: Het is mogelijk om het culinair of als voedingssupplement te gebruiken. Het voedingssupplement wordt gevonden in poederextracten die in capsules of druppels beschikbaar zijn.

Positieve effecten

Deze specifieke paddenstoel heeft verschillende voordelen. Het meest bekende voordeel is het effect dat het heeft op het zenuwstelsel. Dit komt door de neuropeptiden die erin zitten. Deze neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en distributie van neuronen in het zenuwstelsel.

Daarnaast draagt ​​de NGF, wat staat voor Nerve Growth Factor, bij aan de groei en overleving van zenuwcellen bij zoogdieren (PubMed Central, 2015). Volgens Medical News Today (2018) bevat Lion’s Mane grote hoeveelheden antioxidanten, die hebben een ontstekingsremmend effect op het lichaam. Ontsteking wordt vaak geassocieerd met veel medische aandoeningen, zoals diabetes, de ziekte van Alzheimer, astma en hartaandoeningen (My Cleveland Clinic, 2021).

Bronnen o.a. Medical News Today en myclevelandclinic.org (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]