Home Cannabis Zürich legaliseert de consumptie en verkoop van cannabis in proef

Zürich legaliseert de consumptie en verkoop van cannabis in proef

door Team Inc.

cannabislegalisering-in-zwitserland

De Zwitserse regering heeft plannen goedgekeurd om de consumptie en verkoop van cannabis in Zürich te legaliseren. Het betreft een proef die de economische en gezondheidsvoordelen zal beoordelen wanneer de recreatieve drug gereguleerd wordt.

Als onderdeel van een drieënhalf jaar durend wetenschappelijk onderzoek dat deze zomer van start gaat, zullen 2.100 inwoners van de grootste stad van Zwitserland gereguleerde doses wiet voor persoonlijk gebruik kunnen kopen. Daarvoor moet zij wel om de zes maanden een vragenlijst invullen over hun consumptie, gewoontes en gezondheid.
In Duitsland heeft de regering afgelopen oktober plannen onthuld voor de landelijke legalisering van de drug – onder strikte voorwaarden. Er is nog steeds geen duidelijkheid over de wetgeving in Duitsland.

Cannabis reguleren

Barbara Burri, de projectleider van de gemeentelijke gezondheidsafdeling van Zürich: “Het idee is om robuust bewijs te verzamelen die kan helpen bij een nieuw beleid voor de regulering van cannabis.” De aankondiging van de Zwitserse regering volgde op de definitieve goedkeuring van de federale gezondheidsdienst op dinsdag.

Cannabis zal vanaf juli verkrijgbaar zijn voor deelnemers bij apotheken en social clubs in heel Zürich tegen variabele prijzen die aangepast worden op de zwarte markt. Volgens volksgezondheidsenquêtes in Zwitserland heeft één op de drie volwassenen cannabis geprobeerd. In Zürich, een stad met 400.000 inwoners, zijn naar schatting 13.000 inwoners regelmatige gebruikers.

Deelnemers kunnen kiezen uit een reeks producten met verschillende concentraties tetrahydrocannabinol – het actieve bestanddeel in marihuana. Er zullen krachtige soorten beschikbaar zijn met een THC-concentratie tot 20 procent. Alle producten worden strikt gecontroleerd op zuiverheid en biologisch geproduceerd door erkende Zwitserse bedrijven.
“De proef zal een brede focus hebben om gegevens te verzamelen over de effecten van verschillende sterktes van cannabis, over wat individuen helpt om weloverwogen beslissingen te nemen en over de voor- en nadelen van verschillende verkoopmodellen,” zei Burri.

18+

Deelname aan het programma is beschikbaar voor iedereen ouder dan 18 jaar, met uitzondering van zwangere vrouwen, beroepschauffeurs en volwassenen die tekenen van verslaving of een slechte gezondheid vertonen als gevolg van drugsgebruik.

Kamerleden keurden in september 2020 een wijziging van de drugswet van het land goed om een pilot voor legalisering van cannabis mogelijk te maken. De Zwitserse stad Basel startte in september een kleinschalige proef om cannabisgebruik te legaliseren. Zurich rondde afgelopen juli zijn voorstellen voor een proefproject af.

Bron: ft.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter