3 manieren waarop cannabis het leven van de dames kan verbeteren

door drugsinc

3 manieren waarop cannabis de dames kan helpen hun beste leven te leiden

De medische voordelen die cannabis vrouwen zou kunnen bieden, zijn ongeëvenaard, vooral in vergelijking met de traditionele behandelingen die momenteel beschikbaar zijn. Van PMS tot menopauze tot endometriose, cannabis kan gedurende hun hele leven uitzonderlijke verlichting bieden voor vrouwen.

Menstruatiecycli en PMS

Hoewel deze cycli essentieel zijn voor een gezond voortplantingssysteem, hebben ze ook een reeks bijwerkingen die ernstig en verlammend kunnen zijn. Menstruatiecycli veroorzaken gewoonlijk symptomen zoals stemmingswisselingen, krampen en misselijkheid, onder andere afhankelijk van de persoon en de ernst van de cyclus. Het goede nieuws is dat cannabis alternatieve behandelingsopties biedt die effectief en natuurlijk zijn.

Stemmingswisselingen zijn een van de meest voorkomende bijwerkingen van de menstruatiecyclus van vrouwen. En aangezien veel mensen die cannabis consumeren, zich euforisch, gelukkig, ontspannen en stressvrij voelen, is het logisch dat cannabis een effectieve behandelingsoptie kan zijn.

Menstruatiekrampen komen ook veel voor en toevallig dateert het gebruik van cannabis om menstruatiekrampen te behandelen al uit de jaren 1800, toen werd gedocumenteerd dat koningin Victoria de plant gebruikte om haar krampen te behandelen.

Menopauze

De menopauze is een andere onvermijdelijkheid voor vrouwen. Voor de meesten komt de menopauze later in het leven voor, maar er zijn gevallen waarin de aandoening wordt versneld als gevolg van medische aandoeningen. Met de menopauze komt een hele reeks verschillende bijwerkingen en gezondheidsproblemen.

Het lichaam maakt van nature een endocannabinoïde aan die bekend staat als anandamide, die samen met het endocannabinoïde systeem helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Studies hebben aangetoond dat het vervangen van anandamide door de fytocannabinoïde THC kan helpen bij het reguleren en zelfs verlagen van de lichaamstemperatuur. Dit betekent dat cannabis opvliegers en nachtelijk zweten kan bestrijden, enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van de menopauze.

Anandamide speelt ook een cruciale rol bij het in balans houden van hormonen en het reguleren van slaap en eetlust. Wanneer cannabis wordt geconsumeerd, gebruikt het lichaam cannabinoïden zoals THC en CBD om anandamide te vervangen en om het te helpen bij het handhaven van de homeostase in deze gebieden. Dit betekent dat de consumptie van cannabis ook kan helpen bij angst, slapeloosheid en depressie, die allemaal vaak voorkomen bij vrouwen tijdens de menopauze.

Gewichtsbeheersing

Ondanks de eeuwenoude stereotypen en het stigma rond munchie-etende stoners, is er wetenschappelijk bewijs dat mensen die regelmatig cannabis consumeren een lagere algehele body mass index behouden.

Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging het ECS op dezelfde manier activeert als het consumeren van cannabis. Dit betekent dat de effecten van lichaamsbeweging, zoals ‘runner’s high‘, vaak erg lijken op het feit dat je high wordt van THC. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om cannabis voor en na hun training te gebruiken om de effecten van zowel hun trainingsroutine als hun cannabis te versterken.

Cannabis kan vrouwen hun hele leven op verschillende manieren ten goede komen, door pijnverlichting te bieden en tegelijkertijd hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Bronnen o.a. EndocrineWeb (EN), HealthLine (EN), Medium (EN), NORM (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]