3 opwindende manieren waarop technologie de cannabisindustrie verandert

door drugsinc

3 opwindende manieren waarop technologie de cannabisindustrie verandert

Canna-business evolueert mee met technologie. Hier zijn drie van de meest veelbelovende technologische ontwikkelingen die de cannabisindustrie doormaakt.

Technologie beïnvloedt zowat alles, van de manier waarop we met anderen omgaan tot hoe bedrijven functioneren. De cannabisindustrie is niet vrijgesteld van het bereik van technologie. Dankzij de legale ontwikkelingen van marihuana in de afgelopen jaren, is de plant omarmd door een groot aantal mensen en bedrijven. Hoe meer tijd er verstrijkt en hoe meer de technologie zich ontwikkelt, hoe waarschijnlijker het is dat cannabis bij het medium betrokken raakt en de manier verandert waarop we producten kopen en gebruiken.

Hoewel het te vroeg is om grandioze uitspraken te doen, worden technologische ontwikkelingen in de wietindustrie steeds prominenter. Een verzameling van de van de meest interessante ontwikkelingen die van invloed zijn op de cannabisindustrie. Hier zijn 3 favorieten:

Gepersonaliseerde producten: de juiste dosis cannabis

2020 10 08 Gepersonaliseerde producten de juiste dosis cannabis
Gepersonaliseerde cannabis producten zorgen voor de meest geschikte soort en dosis (afb)

Het gebruik van marihuana varieert sterk van persoon tot persoon, allemaal vanwege genetica. Omdat we allemaal ons eigen DNA hebben, beïnvloedt cannabis ons op verschillende manieren, wat resulteert in ervaringen die op belangrijke punten verschillen. Sommige cannabisbedrijven hopen dit aan te pakken door je high te personaliseren. CannabisDNA geeft een teststaafje van $ 129, – (+/- € 110,-) op basis van speeksel af dat een profiel maakt van je reacties op verschillende cannabinoïden. Daarna wordt er een rapport gemaakt met de stammen en cannabis soorten die goed werken op basis van jouw systeem.

Hoewel deze functie voor de meeste cannabisgebruikers nog niet toegankelijk is, kunnen marihuanawinkels deze technologie in de toekomst gebruiken om klanten producten te bieden die precies doen wat ze willen dat ze doen.

LED Kweeklampen

LED technologie in kweeklampen voor cannabis (afb)
LED technologie in kweeklampen voor cannabis (afb)

Kweeklampen, die worden gebruikt om binnenshuis marihuana te kweken, zijn geen nieuwe uitvinding. Toch zijn deze lampen duur en verbruiken ze veel energie. LED-technologie, die door NASA is omarmd om met succes planten in de ruimte te kweken, zou binnenkort door cannabistelers kunnen worden gebruikt. Deze bollen produceren een breedbandig lichtspectrum dat minder warmte produceert, waardoor telers minder last hebben van temperatuurregeling.

DNA sequentie bij cannabis

2020 10 08 DNA sequentie bij cannabis 1
DNA-sequencing is bedoeld om cannabisplanten te creëren die voorspelbaarder zijn (afb)

Een van de redenen dat cannabis zo populair (en winstgevend) is, is de maakbaarheid ervan. Hoewel dit een eindeloze hoeveelheid therapeutische en recreatieve mogelijkheden creëert, zijn er ook geen voorspelbare producten mogelijk; je zou hetzelfde product twee keer kunnen kopen en verschillende varianten van THC krijgen.

DNA-sequencing is bedoeld om cannabisplanten te creëren die voorspelbaarder zijn, het genoom in kaart brengen en een blauwdruk bieden voor bedrijven om mee samen te werken. Het gebruik van deze technologie kan resulteren in cannabisplanten die exclusief zijn voor THC of CBD, die verschillende kleuren en smaken hebben, en meer.

Bronnen o.a. CannabisScienceTech (EN), PCMagazine (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]