De Amerikaanse legale verkoop van cannabis in 2020 haalde bijna record van € 15 miljard

door drugsinc

De Amerikaanse legale verkoop van cannabis in 2020 haalde bijna record van € 15 miljard

Volgens een nieuw rapport groeide de legale verkoop van cannabis in de VS met 46% in 2020.

Het coronavirus was goed voor sommige industrieën en rampzalig voor andere. Voor cannabis was 2020 een doorbraakjaar. De legale verkoop in de VS – 15 staten staan gebruik door volwassenen toe, 36 staat medische verkoop toe – bereikte een record van $ 17,5 miljard, een stijging van 46% ten opzichte van 2019.

Het grootste deel van de omzetgroei kwam van markten voor volwassenen, met name volwassen markten zoals Colorado, waar de omzet met 26% groeide tot $ 2,2 miljard, en Oregon, waar de omzet $ 1,1 miljard bereikte, een stijging van 29% ten opzichte van 2019, aldus het rapport gepubliceerd door BDSA, een dataplatform voor cannabisverkoop.

Het bedrijf verwacht dat de wereldwijde legale verkoop van cannabis tegen 2026 55,9 miljard dollar zal bedragen. De VS zullen naar verwachting in 2026 goed zijn voor bijna driekwart van de wereldwijde verkoop van cannabis, met een verwachte omzet van 41,3 miljard dollar.

Veel van die groei hangt echter af van andere staten die cannabis legaliseren en de verkoop voor volwassenen starten.

Onlangs hebben wetgevers in Virginia een wetsvoorstel aangenomen om recreatieve cannabis te legaliseren, reguleren en belasten. Als Regering Ralph Northam de wetgeving ondertekent, zou Virginia de 16e staat worden die cannabis voor volwassenen goedkeurt.

Amerikaanse politiek ook steeds meer voor legale verkoop van cannabis

Senaatsdemocraten dringen ook aan op federale hervormingen en een bredere federale legalisatie zou in het verschiet kunnen liggen.

Volgens een recente Gallup-peiling is bijna 70% van de Amerikanen voor het legaliseren van cannabis. Ondertussen woont een derde van de Amerikaanse volwassenen nu in staten die de verkoop van cannabis voor volwassenen toestaan en de verwachting is dat meer dan 3 miljoen nieuwe consumenten dit jaar legale cannabis zullen kopen in de VS, een aantal dat de komende jaren waarschijnlijk zal groeien.

Amerikaanse politiek ook steeds meer voor legale verkoop van cannabis
Verwachting is een verdere toename naar de vraag naar cannabis waardoor legale verkoop van cannabis plaats zal vinden. (afb.)

Momenteel overwegen 25 staten momenteel wetsvoorstellen om cannabis in een of andere vorm te legaliseren. Dat omvat markten als Connecticut, Hawaii, Minnesota, New York en Pennsylvania, die voorstellen voor gebruik door volwassenen overwegen.

Als de uitkomsten van het rapport juist uitpakken en de Amerikaanse cannabisverkoop tegen 2026 $ 41,3 miljard bereikt, zal de sector nagenoeg vergelijkbaar zijn qua grootte als de Amerikaanse markt voor ambachtelijk bier (de gehele Amerikaanse biermarkt wordt geschat op ongeveer $120 miljard).

Bronnen o.a. Forbes (EN), StreetInsider (EN), THCNet (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]