Bedrijf wil ’s werelds eerste ayahuasca pil maken

door Team Inc.

Filament Health, gevestigd in Vancouver, is toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen en pioniert met een baanbrekende ayahuasca-pil van medische kwaliteit.

Deze pil kan mensen mogelijk helpen toegang te krijgen tot een authentieke ervaring zonder hun dagelijkse leven te verstoren of een reis naar Zuid-Amerika te maken. Filament Health staat op het punt FDA-goedkeuring te krijgen om een baanbrekende fase 1 klinische studie naar de pil te starten. De geschiedenis van het gebruik van ayahuasca gaat eeuwen terug. Het werd in Midden- en Zuid-Amerika gebruikt voor de krachtige, helende en visionaire effecten. De psychedelische ervaring van het middel is in populariteit toegenomen, voornamelijk ook onder rijken en beroemdheden.

Met een grote hoeveelheid onderzoek die zijn potentiële therapeutische effecten aantoont, is het middel geïdentificeerd als een mogelijk medicijn om een reeks mentale en fysieke ziekten zoals depressie, suïcidaliteit, angst, trauma, verdriet, verslaving en stoornissen in het gebruik van middelen tot zelfs neurodegeneratieve ziekten te behandelen.

De voordelen van een Ayahuasca pil

Waarom de moeite nemen om een ​​pil te maken als we al traditionele hallucinogene thee kunnen zetten en drinken tijdens retraites in Brazilië of Peru en ayahuasca-kerken in Canada en de VS kunnen bezoeken? Het antwoord ligt in toegankelijkheid en consistentie – twee cruciale elementen die essentieel zijn voor het verkennen van dit krachtige medicijn.
Een van de grootste problemen bij het toedienen van ayahuasca in een traditionele setting is dat er extreme variabiliteit is in hoeveel mensen krijgen. Dit kan leiden tot drastisch verschillende ervaringen voor verschillende mensen, binnen dezelfde ceremonie, wat het moeilijk maakt om de effecten en voordelen van ayahuasca-gebruik te meten.

Een consistente ervaring

Door een ayahuasca-pil te maken en dosering te standaardiseren, hopen onderzoekers een meer consistente ervaring met voorspelbare effecten te creëren. Hierdoor kan het therapeutisch potentieel nauwkeuriger worden bestudeerd.
Een ander voordeel van het maken van een ayahuasca-pil zou zijn dat het de behandeling toegankelijker zou kunnen maken voor mensen die niet naar Zuid-Amerika kunnen reizen voor traditionele ceremonies of toegang hebben tot professionals.

Bron: psychedelicspotlight (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]