Brits eiland Man keurt cannabiswet voor teelt en export goed

door Team Inc.

25-01-2021- Brits eiland Man keurt nieuwe wetten voor de teelt en export van cannabis goed

De nieuwe regelgeving op het eiland maakt het mogelijk om licenties te verlenen om cannabis te telen. De productie en export van cannabisproducten van het eiland Man (Isle of Man) wordt gelegaliseerd nadat politici een wetswijziging hebben goedgekeurd.

Tynwald, het parlement van het eiland, steunde de nieuwe regels unaniem. Onder de nieuwe regels blijft het gebruik van marihuana echter illegaal op het eiland. Lawrie Hooper, Member of the House of Keys (MHK), zei dat de nieuwe industrie een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan het economisch herstel van het eiland Man na Covid.

Licentie voor teelt van cannabis

Onder de update van de Misuse of Drugs Act 1976 zullen licenties worden uitgegeven door de Gambling Supervision Commission van het eiland en tussen de £ 250 en £ 45.000 kosten, afhankelijk van het type vergunning. De regering schat dat de gereguleerde productie van cannabis tot £ 3 miljoen per jaar in de schatkist van Man zou kunnen brengen en ongeveer 250 banen zou kunnen opleveren.

Alex Allinson (MHK) zei dat de nieuwe regels “lang op zich hadden laten wachten” en dat ze zouden moeten “leiden tot verdere vooruitgang in termen van drugsbeleid”. De industrie zou het eiland Man uiteindelijk van medicinale cannabis moeten voorzien”, voegde hij eraan toe. Uit een openbare en enquête in 2019 bleek dat 95% van de respondenten voorstander was van het kweken van de plant voor medicinale doeleinden.

Lees meer op bbc.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]