“Iedere coffeeshophouder is miljonair’’

door Team Inc.

2020-11-18-“Iedere coffeeshophouder is miljonair’’

Eerder was Henk de Vries (1950) al te zien in de documentaire Cannabis. Deze rasondernemer is oprichter van coffeeshopketen The Bulldog. De Nederlander bouwde zijn imperium uit met winkels, energiedrankjes en hotels.

In Nederland waren we ooit koploper met ons gedoogbeleid op het gebied van cannabis. Echter lopen we nu ver achter de feiten aan als het gaat om de legalisatie van recreatieve cannabis. Stilstand is achteruitgang, blijk eens te meer. Onze kennis van onder andere de teelt gaat verloren aan landen als Canada en verscheidene staten in Amerika die wel inzetten op legalisatie. Eeuwig zonde als je bedenkt dat de cannabissector zich als een olievlek uitbreidt tot een miljardenbusiness. Natuurlijk zijn er Hollandse ondernemers die deze boot niet gemist hebben en de vruchten plukken van het ‘groene goud’.

Coffeeshopketen The Bulldog

Volgens Quote500 was het vermogen van The Bulldog 105 miljoen euro in 2019. “Ik heb er jaren voor geknokt om cannabis uit de illegale sfeer te halen, maar in Nederland komen we niet verder dan het gedoogbeleid. Mijn droom wordt nu in Amerika verwezenlijkt.” Onlangs sprak hij met grootheden als Snoop Dogg en Mike Tyson die ook succesvol ondernemen in de cannabissector. Snoop heeft zijn eigen brand en Mike Tyson beschikt over een heuse wietranch. Terwijl we in Nederland niet verder komen dan een gedoogbeleid en gekunstelde wietproef. Het blijft eeuwig zonde!

Henk de Vries van The Bulldog
Henk de Vries eigenaar van The Bulldog

Benieuwd naar het levensverhaal van deze rot in het cannabisvak: zijn levenswerk The Bulldog, een zelfmoordpoging en ruzie met Klaas Bruinsma? Dat lees je in de Quote 500.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]