Cannabisproducent Aphria bouwt aan monopoliepositie in EU

door Team Inc.

2021-03-01-Cannabisplatform-Aphria-bouwt-aan-monopoliepositie-in-EU

CC Pharma, dochteronderneming van Aphria en de Europese distributietak van het bedrijf, is een leveringsovereenkomst aangegaan met Materia Deutschland. Volgens de overeenkomst zal CC Pharma bloemenproducten van het Aphria-merk distribueren via het netwerk van Materia Deutschland in Duitsland.

Materia is een medicinaal cannabis- en wellnessbedrijf dat zich richt op het uitbreiden van haar portfolio van medicinale producten die worden aangeboden aan apotheken in de EU (met name Duitsland).
Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal CC Pharma de producten importeren en in batches vrijgeven, waarbij Materia Deutschland de verantwoordelijkheid op zich neemt voor de verkoop en uitvoering van apotheken.

Door de bloem van Aphria toe te voegen aan het portfolio van cannabisproducten van Materia Deutschland, verbetert de diversiteit aan cannabisproducten die aan klanten worden aangeboden. Het vergroot het marktaandeel in Duitsland. In de komende weken zal Materia beginnen met het distribueren en verkopen van producten van Aphria aan apotheken.

Groei cannabisproducent in Europa en Canada

CC Pharma is een volledige dochteronderneming van Aphria en fungeert als de EU-distributietak van het bedrijf. Met deze leveringsovereenkomst zet Aphria goede stappen in Europa. Aphria kondigde eerder al een megafusie aan met Tilray Inc. (TLRY), waardoor het in een klap het grootste cannabisbedrijf ter wereld wordt. Als zelfstandige bedrijven zijn zowel Aphria als Tilray goed gepositioneerd om te profiteren van de Europese cannabismarkt. Na de megafusie zal het gecombineerde bedrijf het meeste marktaandeel hebben in de EU en in de legale medische en recreatieve industrie van Canada.

Tilray exploiteert een ultramoderne EU GMP-faciliteit in Portugal en we verwachten dat deze faciliteit een belangrijke groeimotor zal zijn voor het gecombineerde bedrijf. Zodra de overname is voltooid, verwacht het bedrijf een enorme omzetstijging boekt die afkomstig is van de cannabismarkt van de EU.

Lees meer op technical420.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]