NYU lanceert voor € 10 miljoen een nieuw Centrum voor Psychedelische Geneeskunde in New York

door drugsinc

NYU lanceert voor € 10 miljoen een nieuw Centrum voor Psychedelische Geneeskunde in New York

Verenigde Staten – De universiteit van New York wil onze geest verruimen – maar op een trippy nieuwe manier. De afdeling Psychiatrie van NYU Langone Health is van plan een Centrum voor Psychedelische Geneeskunde op te richten.

Het wordt een hallucinatoir centrum dat onderzoek ondersteunt naar de behandeling van verslaving, chronische pijn, opioïdverslaving en ‘existentiële nood’ – naast andere fysieke en emotionele kwalen – met behulp van psychedelica.

NYU-onderzoekers zijn al betrokken bij onderzoeken naar de behandeling van alcoholisme, angststoornissen en depressieve stoornissen met psilocybine (het actieve ingrediënt in paddo’s) en de behandeling van ernstige PTSS met MDMA (ook wel bekend als ecstasy en molly).

Het programma, dat deze week werd aangekondigd, zal ook de thuisbasis zijn voor het nieuwe Psychedelic Medicine Research Training Program van NYU, dat zal proberen psychedelische geneeskunde meer mainstream te maken, meer aandacht voor te krijgen en het aantal experts in het veld te vergroten. De nieuwe faciliteit wordt ondersteund door $ 10 miljoen van donoren.

NYU in New York lanceert nieuw Centrum voor Psychedelische Geneeskunde
NYU in New York lanceert nieuw Centrum voor Psychedelische Geneeskunde (afb.)

Momentum voor de moderne psychedelische ontwikkelingen

Het centrum wordt opgericht om “Dit initiatief zal een omgeving bieden waarin wetenschappers, clinici, stagiaires en ander personeel op zinvolle manieren bijdragen om ervoor te zorgen dat het momentum gecreëerd door de moderne psychedelische renaissance wordt gehandhaafd en medische doorbraken blijft opleveren die worden ondersteund door gedegen wetenschap.” – aldus professor psychiatrie aan de NYU Michael P. Bogenschutz, die de directeur van het centrum zal zijn.

Voorstanders geloven dat het programma niet alleen psychedelisch geïnspireerd medicinaal onderzoek zal bevorderen, maar ook diegenen zal helpen die lijden aan “enkele van de meest voorkomende problemen in de geestelijke gezondheid van patiënten”, aldus een persbericht, waarin werd toegevoegd:

“We zijn erg enthousiast over wat de toekomst op dit gebied te bieden zal hebben. “

Het centrum komt op het moment dat van een toename van de medicinale interesse in psychedelica, waarbij Oregon in november de eerste staat in de Verenigde Staten werd die paddo’s ofwel de “magic mushrooms” legaliseerde. En daarnaast overweegt Californië momenteel een wetsvoorstel dat LSD (acid) zou decriminaliseren. Bovendien openden afgelopen augustus al een kliniek in Manhattan, New York waar begeleide ketamine trips als therapie worden ingezet.

Op recreatief gebied lijken psychedelica populairder dan ooit: in een onderzoek afgelopen juli 2020 ontdekten onderzoekers dat LSD exponentieel populairder is geworden onder Amerikaanse volwassenen als gevolg van de COVID-19-pandemie.

LSD wordt voornamelijk gebruikt om even te ontsnappen. En aangezien de wereld op dit moment vanwege de pandemie in brand staat, gebruiken mensen het misschien voor therapeutisch voldoening.

Dit vertelde promovendus Andrew Yockey aan de University of Cincinnati destijds aan Scientific American. “Nu COVID heeft ingeslagen als een bom, denk ik dat dat gebruik waarschijnlijk is verdrievoudigd.”

Bronnen o.a. MuggleHead (EN), NYPost (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]