skip to Main Content
Menu
Cannabisvloeistof E-sigaret Maakt Slachtoffers

Cannabisvloeistof e-sigaret maakt slachtoffers

In september dit jaar brak de hel los toen er enkele slachtoffers overleden aan de zogenoemde ‘vaping illness’. De e-sigaret die mensen van het roken af zou moeten helpen, kwam in een negatief daglicht te staan. Het zogenoemde vapen – het roken van een e-sigaret – zou leiden tot ernstige longaandoeningen die mensenlevens kosten.

De mysterieuze longziekte kostte als aan 34 mensen het leven en zou terug te voeren zijn op het gebruik van de e-sigaret. In heel Amerika bleek het om 1604 getroffen patiënten te gaan van de vaping illness. Gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) onderzocht de medische gegegevens van 860 gevallen, waarvan 85% producten bleek te hebben gebruik die THC bevatten. Deze THC-producten zijn illegaal en komen vaak uit de zwarte handel, waardoor vaak niet duidelijk is welke gevaarlijke stoffen er allemaal in deze cannabisvloeistoffen zitten. Illegale dealers schrikken er vaak niet voor terug om chemische stoffen toe te voegen om het volume en de winst van producten te vergroten.

E-olie

Een van de gevaarlijke stoffen die uit de test kwam was vitamine E-olie. Deze stof wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten en supplementen, maar is zeer schadelijk als hij wordt geïnhaleerd, zoals bij vapen. Het veroorzaakt borstpijn, hoest en kortademigheid. Niet gezond, maar nog geen symptomen die direct tot een doodsoorzaak zouden leiden. Nader onderzoek is dus noodzakelijk.

Lees meer op ad.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top