skip to Main Content
Menu
Drake Werkt Samen Met Canopy Growth Om In De Cannabis Business Te Stappen

Drake werkt samen met Canopy Growth om in de cannabis business te stappen

Canada – De artiest zal 60% van het bedrijf More Life Growth bezitten, gevestigd in Toronto. Drake stapt in de cannabis business.

Samen met cannabisproducent Canopy Growth Corp lanceert de muzikant en entertainer de More Life Growth Company, een gelicentieerde cannabisproducent gevestigd in Drake’s geboortestad Toronto.

“De mogelijkheid om samen te werken met een bedrijf van wereldklasse zoals Canopy Growth op een wereldwijde schaal is echt opwindend,” zei Drake in een verklaring. “Het idee om iets speciaals te bouwen in een industrie die altijd groeit, is inspirerend. Meer leven en meer zegen. ‘

More Life Growth zal eigenaar worden van een productiefaciliteit in Scarborough, Ontario, die een licentie heeft van Health Canada voor de teelt, verwerking en verkoop van cannabis. Canopy Growth blijft de faciliteit exploiteren en behoudt de rechten om haar product te distribueren, aldus het bedrijf.

View this post on Instagram

@morelife

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

Betreffende de aandelen van het bedrijf zal Drake 60 procent van More Life Growth bezitten, waarbij Canopy Growth 40 procent behoudt.

Canopy heeft exclusieve rechten om More Life-producten in Canada te distribueren en Drake heeft More Life de exclusieve rechten verleend op bepaalde intellectuele eigendommen en merken in Canada en internationaal.

Canopy heeft het recht om twee bestuurders voor te dragen in de raad van bestuur van More Life en een voorkeursrecht om zijn eigendom in het bedrijf te behouden.

Amerikaanse beursgenoteerde aandelen van Canopy, die vorig jaar een belangrijke investering van Corona-brouwer Constellation Brands trokken, stegen met ongeveer 3 procent in vroege handel kort na deze berichtgeving.

Het partnerschap komt op een moeilijk moment voor cannabisaandelen, met de aandelen van Canopy die 62 procent gedaald zijn sinds hun recente hoogtepunt op 29 april. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $ 1,3 miljard in het kwartaal eindigend op afgelopen 30 juni.

“Het perspectief van Drake als een cultuurleider en ondernemer in combinatie met de brede kennis van cannabis van Canopy Growth zal ons nieuwe bedrijf in staat stellen een ongeëvenaarde cannabiservaring op de wereldmarkt te brengen,” zei Canopy Growth CEO Mark Zekulin in een persbericht.

Drake is slechts een van de voorbeeld in een lijst met artiesten en beroemdheden die een partnerschap hebben aangegaan met Canadese cannabisbedrijven, sinds het land het gebruik van recreatieve marihuana heeft goedgekeurd.

Zo is Jay-Z druk bezig in de cannabisindustrie en Snoop Dogg naast zijn samenwerking met Canopy ook Brand Ambassador voor Seedo.

Rapper Snoop Dogg werkt ook samen met Canopy via een eenheid genaamd Tweed.

Lees meer op o.a. Financial Post (EN), CNN (EN), GlobalNews (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top