Canopy’s Growth kwartaal resultaten komen eraan. Wat kunnen we verwachten?

door drugsinc

/Users/mjo/Google Drive/Documenten/Oosterom & Co/Client/Prio Holding/Sites/DrugsInc.eu/Nieuws/2019-08-06-Canopy's Growth kwartaal resultaten komen eraan. Wat kunnen we verwachten?.png

Canopy Growth (WEED) (CGC) zal zijn resultaten voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2020 op 14 augustus bekendmaken. Marktdeelnemers willen graag zien hoe het cannabis bedrijf het dit kwartaal heeft gedaan.

De verwachtingen van analisten over Canapy Growth

In het eerste kwartaal van het boekjaar 2020 verwachten analisten dat de omzet van Canopy Growth achtereenvolgens van 94 miljoen Canadese dollars met 17% zal groeien naar 110 miljoen. Ze verwachten dat de brutomarge tevens zal groeien van 15,9% van 22,65%. Analisten verwachten ook dat de omzet van Aurora Cannabis (ACB) in het komende kwartaal met 75% zal dalen tot 114 miljoen Canadese dollar.

De verbeterde marge van Canopy kan te wijten zijn aan de betere productmix en optimalisatie van de productiekosten. Cannabisbedrijven, waaronder Canopy, hebben hun capaciteit het afgelopen jaar uitgebreid. Deze capaciteitsgroei kan zich vertalen in schaalvoordelen. Naarmate bedrijven meer produceren, zouden de kosten per gram cannabis moeten dalen.

Onlangs rapporteerde Aphria (APHA) de resultaten voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2019 en daalden ook hun productiekosten. De bedrijfskosten per gram daalden achtereenvolgens van 1,48 Canadese dollar per gram naar 1,35 Canadese dollar. De totale kosten per gram van het bedrijf daalden van 2,86 Canadese dollar per gram naar 2,35 Canadese dollar. Als gevolg van deze verbeteringen verbeterde de brutomarge van het bedrijf sequentieel tot van 23% naar 28%.

Andere onderdelen

Analisten verwachten dat Canopy Growth een groei van 17% en een verbeterde brutomarge zal rapporteren, maar zij verwachten dat de EBITDA nog rood zal blijven. Ze verwachten dat het verlies per aandeel van het bedrijf zal verbeteren tot 0,40 Canadese dollar (vanaf 0,98 Canadese dollar). Uitbreidingskosten kunnen op het nettoresultaat drukken.

Waar we naar uitkijken

Canopy Growth is ook van plan later dit jaar producten van toegevoegde waarde te introduceren, in de hoop dat Canada ook de eetbare “edibles” en dranken met een bredere marge zal legaliseren. Deze producten verbreden het assortiment met toegevoegde waarde, waaronder chocolaatjes, geïnfuseerde dranken en vapen – en vormen de volgende fase voor cannabisproducten.

Lees meer op MarktRealist (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]