China traint eekhoorns om drugs op te sporen

door Team Inc.

Euraziatische-rode-eekhoorn

De eekhoorns die getraind zijn op drugs op te sporen worden ingezet in de gemeente Chongqing in het zuidwesten van China. Hier worden de kleine, behendige beestjes aangemoedigd om verboden stoffen te vinden in een complexe omgeving als een magazijn of bezorgstation.

Het gaat totaal om zes eekhoorns die gecertificeerd zijn door wetenschappelijke onderzoeksinstellingen om naar drugs te speuren.

Eekhoorn versus drugshond

“Eekhoorns hebben een zeer goed reukvermogen, maar het is ons in het verleden nog niet gelukt om knaagdieren in termen van technologie goed te trainen om drugs op te sporen”, zegt Yin Jin, een handler bij de politiehondenbrigade van het Hechuan Public Security Bureau. in Tsjoengking.

Yin: “Ons zelfontwikkelde trainingssysteem kan worden toegepast op de training van verschillende dieren.” De training geeft hele goede resultaten met de Euraziatische rode eekhoorns die snel leren om de middelen te identificeren. In tegenstelling tot honden zijn eekhoorns klein en behendig, waardoor ze goed zijn in het zoeken op hoge plaatsen en in smalle, volle ruimtes. De eekhoorns wordt geleerd om te krabben als ze iets vinden.

Bron: globaltimes (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]