Nederland en Ecuador samen tegen drugshandel

door Team Inc.

Ecuador-war-on-drugs

Staatssecretaris Aukje de Vries van Financiën en de Ecuadoraanse viceminister Carlos Larrea van Buitenlandse Zaken ondertekenden in Quito een douaneverdrag om de drugshandel te helpen bestrijden.

Dit verdrag helpt de twee landen om meer informatie en kennis uit te wisselen. Nederland en Ecuador zijn beiden vatbaar voor ondermijnende criminaliteit, omdat het belangrijke doorvoerlanden zijn. De Vries: “In Nederland zijn een journalist en advocaat vermoord, vinden aanslagen plaats in woonwijken en maken criminelen het platteland onveilig met hun drugslaboratoria. In Ecuador is een presidentskandidaat vermoord, vinden er schietpartijen plaats en lijden mensen onder bendegeweld.”

Meer drugs uit Zuid-Amerika

De war on drugs gaat onverminderd door, maar tegen welke prijs? Volgens de Nederlandse douane komen er steeds meer middelen vanuit Zuid-Amerika naar Nederland, voornamelijk cocaïne.“ Beide landen zijn vastbesloten de handel een halt toe te roepen. Dit verdrag is een belangrijke stap in die richting”, aldus De Vries. De parlementen in Nederland en Ecuador moeten het verdrag nog goedkeuren voordat het in werking kan treden. Nederland heeft al soortgelijke douaneverdragen met 38 andere landen.

Bron: NLtimes.nl (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]