Home Aandelen & financieel De post-pandemische cannabisindustrie zal blijven bloeien

De post-pandemische cannabisindustrie zal blijven bloeien

door drugsinc

De post-pandemische cannabisindustrie zal blijven bloeien

Verenigde Staten – Een nieuwe studie meldt dat de cannabisverkoop in 2020 is gestabiliseerd met een snelheid welke 40 procent hoger ligt dan in 2019, wat de weg vrijmaakt voor verdere groei in een post-coronavirus-wereld.

De cannabisindustrie zal sterker uit de coronaviruspandemie komen dan toen de pandemie begon. Dat omvat nieuwe kansen voor cannabisondernemers in staten en landen die al hebben gelegaliseerd zijn en die binnenkort zullen volgen.

Dat zijn enkele van de bevindingen in een recent rapport genaamd State of the Cannabis Industry, uitgevoerd door LeafLink, Flowhub en Vangst. Elk bedrijf benadert de cannabisindustrie vanuit een ander gezichtspunt: de groothandels (LeafLink), apotheken en dispensaria (Flowhub) en werkgelegenheid (Vangst).

Hoe je ook naar de industrie kijkt, het is een geweldig jaar geweest voor cannabis. Na een eerste explosie in de verkoop van cannabis toen de pandemie begon, is de recordverkoop in sommige staten in de Verenigde Staten doorgegaan. Uit het rapport bleek dat de landelijke verkoop van cannabis 40 procent hoger is dan in 2019.

Die stabilisatie geeft aan dat de verkoopcijfers na een pandemie sterk moeten blijven. Ambtenaren in Michigan verwachten bijvoorbeeld dat de markt in hun land in de nabije toekomst meer dan $ 3 miljard zal bedragen. Landelijk roepen sommige projecties op tot een Amerikaanse cannabismarkt van $ 34 miljard tegen 2025.

Medicinale marihuana groeit ook. Het aantal mensen in de Verenigde Staten dat zich heeft ingeschreven voor het medicinale marihuanaprogramma in hun thuisstaat overtrof in augustus 2020 voor het eerst 3 miljoen.

Kiezers in Arizona en New Jersey zullen ook overwegen om op 3 november recreatieve marihuana legaal te maken in hun staten, waardoor mogelijk nieuwe markten voor een groot aantal inwoners aan de industrie worden toegevoegd.

Degenen die zich hadden voorbereid, deden het het beste

Het rapport citeerde gegevens die aantonen dat apotheken en uitgifte punten in Amerika met ‘vooruitbestel’-mogelijkheden beter voorbereid waren om de plotselinge piek in de verkoop op te vangen zodra de pandemie begon. In die dispensaria was de omzet 22 procent hoger dan in dispensaria die niet op voorhand konden bestellen. Ze zagen ook 8 procent meer transacties en een toename van 13 procent in orderbedragen.

LeafLink merkte op dat zowel opkomende als volwassen markten hebben bijgedragen aan de groei. Uit het rapport blijkt bijvoorbeeld dat zowel Californië als Colorado de verkoop van 2019 overtreffen. Tegelijkertijd behoren de opkomende markten in Michigan en Oklahoma tot de populairste van het land.

Het grote verschil is een verandering in de manier waarop consumenten kopen. In het algemeen bleek uit het rapport dat cannabisgebruikers minder reizen naar apotheken, maar bij elk bezoek meer kopen. Veel van deze transacties werden online gedaan omdat e-commerce een belangrijker deel van de apotheek activiteiten werd.

De cannabisindustrie toonde een opmerkelijke veerkracht.

Een aspect van de cannabisindustrie dat in 2020 werd benadrukt, is de veerkracht van degenen die marihuanabedrijven runnen. Toen de branche geconfronteerd werd met snelle veranderingen, veranderde de bedrijfsvoering ook snel.

Uit het rapport bleek dat 79 procent van de apotheken begon met het aanbieden van ophaal- en bezorgdiensten aan de stoep nadat de pandemie de VS trof. Ongeveer 64% ging naar een bezorgstrategie en 43 procent verhoogde digitale marketing en e-commercestrategieën.

“2020 zal worden herinnerd als een van de meest tumultueuze jaren van ons leven, maar ook als een cruciaal jaar voor de cannabisindustrie”, schreef Feldman. “Dit jaar stonden we voor enkele van onze grootste uitdagingen – en de industrie komt sterker en leniger naar voren.”

Bronnen o.a. CannabisHealthNews (EN), GreenEntrepreneur (EN), Wikipedia (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter