Denemarken gaat skyhigh met cannabisteelt

door Team Inc.

2019-06-12-Denemarken gaat skyhigh met cannabisteelt

In Scandinavië is Denemarken een ondergeschoven kindje dat alleen bekendheid lijkt te genieten door hoofdstad Kopenhagen en Legoland. Dit kan echter ieder moment veranderen door de toekomstige massale cannabisteelt op het Deense eiland Funen.

Nog voor de zomer hoopt Schroll Medical uit Årslev akkoord te krijgen van de Geneesmiddelenraad voor de teelt van mediwiet. Rosa Danica, een grootschalige kassenbouwer en tuinbouwbedrijf, maakte deze week bekend een kassencomplex aan te leggen op Funen. Dit Westland van Denemarken zou goed moeten zijn voor 100.000 kilo cannabis per jaar en meer dan 100 FTE’s werkgelegenheid.

Denicinale cannabis

De Canadese cannabisproducent Aphria investeerde vorige jaar al een ton in het Deense Schroll Medical. Het tuinbouwbedrijf, dat vooral bekend staat als hortensiakweker, heeft 9000 m2 ingericht voor de productie en verwerking van medicinale cannabis. De Deense cannabistelers richten zich voornamelijk op de export, waarbij Schroll Medical zich richt op Duitsland, Luxemburg en Zwitserland. Het eiland Funen staat bekend om de massale tuinbouw. Dat de cannabistelers dit eiland opzoeken is dus geen verrassing. Bovendien beschikt Funen vanaf 1 januari 2018 over een vergunning voor een proef van 4 jaar voor de teelt van mediwiet.

Groeiende interesse van tuinbouwsector in wietindustrie

Afgelopen dinsdag startte GreenTech , een van de grootste tuinbouwevenementen ter wereld, in Amsterdam. Tijdens deze editie is er buitengewoon veel aandacht voor cannabis in het Medical Cannabis Paviljoen . Officieel gaat het alleen om medicinale cannabis, maar ook bedrijven die geïnteresseerd zijn in cannabis voor recreatieve doeleinden. De beurs geniet wereldwijd bekendheid en kent dit jaar 479 internationale exposanten en sprekers.

Lees meer op tv2fyn.dk (Bron, DE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]