skip to Main Content
Menu
Duitse Tech-investeerder Leidt Investeringsronde Voor Eerste Medische Cannabis Startup In Duitsland

Duitse tech-investeerder leidt investeringsronde voor eerste medische cannabis startup in Duitsland

Duits heeft zojuist een nieuwe mijlpaal bereikt in het gebied waar risicokapitaal en de groeiende cannabisindustrie elkaar ontmoeten.

De Berlijnse startup Demecan heeft een Series A-financieringsronde van 7 miljoen euro voltooid om zijn productiefaciliteit voor medicinale cannabis en de groothandel in Duitsland uit te breiden. Het is het enige Duitse bedrijf dat medische cannabis in Duitsland mag produceren.

Keerpunt voor medische cannabis in Duitsland

Dit is een keerpunt voor Duitsland en is de eerste investering in deze sector voor het netwerk van particuliere investeerders dat is aangesloten op btov Partners (een VC). De andere helft van de financiering was afkomstig van een enkel Duits familiebureau, waarvan wordt aangenomen dat het zijn wortels heeft in de sector consumptiegoederen. Slechts twee andere bedrijven, waaronder Canada, ontvingen in mei 2019 het contract voor de productie van medicinale cannabis in Duitsland.

btov Partners beheert activa van € 420 miljoen en heeft eerder geïnvesteerd in technische startups zoals Blacklane, Data Artisans, DeepL, Facebook, Foodspring, ORCAM, Raisin, SumUp, Volocopter en XING.

Groen licht voor teelt medische cannabis

Het groene licht van het Duitse Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen (BfArM) betekent dat Demecan de komende vier jaar minstens 2.400 kilo gedroogde cannabisbloemen kan produceren. Demecan is ook actief als importeur en groothandel van medicinale cannabis en kan daarmee de gehele waardeketen bestrijken. Sinds de Duitse regering toestond dat cannabis in 2017 voor therapeutische doeleinden werd voorgeschreven, is de vraag groter dan het aanbod.

Jennifer Phan van btov Partners zei in een verklaring: “Demecan opereert op het juiste moment in een zeer aantrekkelijke markt. Duitsland vertegenwoordigt momenteel de op twee na grootste markt voor medicinale cannabis in de wereld en is op een groeipad. Wij geloven dat het bedrijf een first-mover voordeel heeft in een sterk gereguleerde marktomgeving, vooral omdat het de enige Duitse productie- en handelsonderneming op de Europese markt is ”.

Dr. Constantin von der Groeben, mede-oprichter van Demecan, voegde eraan toe: “In de afgelopen jaren zijn we intensief met de markt omgegaan en een belangrijke mijlpaal bereikt door het aanbestedingsproces te winnen. We richten ons nu op verdere groei en de start van de productie in 2020. ”

Lees meer op TechCrunch (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top