Duizenden doden in British Columbia door opioïden

door Team Inc.

medicatie-pillen-opioïden

De regering zet een nieuwe stap in haar juridische strijd tegen opioïdenfabrikanten en -distributeurs. Het Hooggerechtshof keurt een class action-rechtszaak goed om de gezondheidszorgkosten die verband houden met de opioïdencrisis terug te vorderen bij de farmaceutische industrie.

De ongereguleerde aanvoer van opiaten kostte in de eerste tien maanden van dit jaar ruim tweeduizend levens in B.C. In otober stierven 189 mensen aan een overdosis. Dat zijn zo’n 6 doden per dag. Het is ook de 37e maand op rij waarin minstens 150 mensen overleden aan een overdoses van zware medicatie.

Opioïdencrisis

De dienst zegt dat sinds het uitbreken van de crisis in april 2016 ruim 13.300 mensen zijn gestorven. Jennifer Whiteside, minister van geestelijke gezondheidszorg en verslavingen, zegt in een verklaring dat haar regering zich dringend blijft inzetten om toegang te bieden tot effectieve zorg. Mannen vertegenwoordigen ruim driekwart van het dodental in 2023. Overdoses is de belangrijkste doodsoorzaak voor mensen van 10 tot 59 jaar.

Bron: Globalnews.ca (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]