skip to Main Content
Menu
Het Verhaal Van El Chapo

Het verhaal van El Chapo

Begin deze week werd bekend dat Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo, levenslang wordt opgeborgen. De drugsbaron, die tweemaal wist te ontsnappen uit de gevangenis, werd in februari al schuldig bevonden aan drugshandel, meerdere moorden en het leidinggeven aan een criminele organisatie.

De rechter gaf zelfs nog dertig jaar cel bovenop de levenslange celstraf die de aanklagers eisten. Alsof dat nog niet genoeg was hebben ze een van de meest beruchte drugsbaronnen ter wereld nog een dwangsom opgelegd van omgerekend 10,7 miljard euro dat de waarde vertegenwoordigt van de drugs die hij heeft verkocht.

El Chapo’s tunnelvisie

De Guzmán stond jarenlang aan het hoofd van het Mexicaanse Sinaloakartel. In de jaren ’80 smokkelde het kartel cocaïne en andere harddrugs naar Amerika via tunnels. Dat El Chapo van tunnels hield, bleek ook toen hij ontsnapte uit een zwaarbewaakte gevangenis in Mexico via een kilometerslange tunnel. In 2001 wist hij eerder al te ontsnappen in een wasmand door een aantal gevangenisbewaarders om te kopen.

De kans dat hij uit een gevangenis in de Verenigde Staten ontsnapt is klein, maar niet onmogelijk. El Chapo verklaarde dat hij onmenselijk en wreed is behandeld. Daarom vroeg hij om privileges, zoals meer sporttijd en luchttijd op het dak van de gevangenis. Daar ging de rechter niet mee akkoord. Zou dit uit angst zijn dat de ontsnappingsmeester wederom weet uit te breken?

Netflix-series

Ben je benieuwd naar naar het waargebeurde verhaal van de opkomst, arrestatie en de ontsnappingen van El Chapo. Bekijk dan zeker de 3 seizoenen op Netflix.

Bekijk hier de trailer van seizoen 3:

Lees meer op nu.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top