Hoe staat het met de cannabisindustrie tijdens de coronacrisis in Canada?

door Team Inc.

2020-04-25-Hoe staat het met de cannabisindustrie tijdens de coronacrisis in Canada?

Nu het grootste deel van Canada de noodtoestand heeft afgekondigd, worden provinciale overheden gedwongen te kiezen welke bedrijfstakken er door kunnen gaan. Hoe zit het met de cannabisindustrie? Welke bedrijven mogen doorgaan en wat is het verschil tussen recreatief en medisch gebruik?

De vraag of cannabis essentieel is op economische vlak, wordt op verschillende manieren beantwoord, afhankelijk van de regio. In veel gebieden wordt de productie en handel van cannabis als essentieel gezien. Toch zijn er ook enkele steden waar de sluiting van cannabisproducenten werd geforceerd. Ook is er een verschil tussen de productie en verkoop voor puur medische doeleinden of voor de recreatieve markt.

Public Safety Canada

Richtlijnen die zijn opgesteld door Public Safety Canada voor het bepalen van ‘essentiële bedrijven’, maken ruimte voor bedrijven in de medicinale wiet. Tot nog toe is er geen melding gemaakt van retailers of erkende producenten die zich alleen richten op de recreatieve markt en als ‘essentieel’ worden gezien. In een onderzoek van het Canadian Centre for Substance Use and Addiction worden de redenen blootgelegd waarom provincies bedrijven sluiten of juist open laten.

Het rapport dat eigenlijk gaat over de verkoop van alcohol tijdens de pandemie, bevatte enkele belangrijke aantekeningen die betrekking hebben op cannabis. In haar argumentatie tegen het aan banden leggen van alcoholverkopen zei de CCSA dat dit zou kunnen leiden tot meer angst, voorraadvorming en verminderde winsten voor regeringen. Al deze punten zouden gemakkelijk op cannabis kunnen worden toegepast. Toen, volgens het rapport, Prince Edward Island besloot op 19 maart 2020 alle drank- en cannabiswinkels te sluiten, veroorzaakte de aankondiging paniekaankopen. Mensen probeerde massaal in te slaan wat resulteerde in lange rijen en het negeren van social distancing waardoor er een verhoogd risico was op verspreiding van het coronavirus.

De regering heeft een infographic ontworpen om Canadezen eraan te herinneren dat eenzaamheid en grootschalig een bijdrage leveren aan cannabismisbruik. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het roken van cannabis volgens de CCSA negatieve gevolgen kan hebben voor het ademhalingssysteem van een persoon. Er is geen bewijs dat roken of vapen van cannabis COVID-19-symptomen kan voorkomen, verlichten of behandelen.

Medische cannabis

Professionals uit de industrie roepen op om niet alleen de recreatieve consumenten en inkomsten uit deze markt te bekijken. Canada heeft ook een uitgebreid medisch systeem met veel patiënten die afhankelijk zijn van cannabis als medicijn. Chris Spooner, arts en chief science officer van Heritage Cannabis Holdings: “Uit onderzoek blijkt dat veel cannabisgebruikers kopen van recreatieve bronnen voor medische behoeften. Volgens Statistics Canada meldt bijna de helft van de 15 procent van de Canadezen die huidig ​​gebruik melden, cannabis uitsluitend om niet-medische redenen. Terwijl 4 procent aangaf alleen om medische redenen te gebruiken. Nog eens 4 procent van de gebruikers nemen cannabis zowel voor medische redenen als recreatief gebruik.

Waarom gebruiken mensen recreatief cannabis? Is het voor het verminderen van angst? Is het voor psychische problemen? Is het tegen een depressie? Is het voor focus? “Ik denk dat de eerste gegevens hierover zeker zouden suggereren dat een meerderheid van de mensen die cannabis gebruiken het toch ook om een ​​’medische’ reden gebruikt.”

Lees meer op dailyhive.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]