Nederlandse drugsproductie wordt steeds professioneler

door Team Inc.

2020-10-18-Nederlandse drugsproductie wordt steeds professioneler

Nederland heeft niet voor niets de naam. Cocaïnewasserijen, crytal meth labs en drugsdumpingen in het buitengebied zijn eerder regel dan uitzondering. De georganiseerde misdaad wint aan terrein en de productie wordt excessiever.

“De beste drugslabs staan in Nederland”, kopte het NRC begin deze week. Een understatement van het eerste uur. De georganiseerde misdaad krijgt steeds meer voet aan de grond. De drugsvangsten waar groots mee wordt uitgepakt in kranten en op online nieuwsplatforms zijn een druppel op de gloeiende plaat. Want hoeveel drugs wordt nooit onderschept?

Groot, groter, grootst

De cocaïnewassererijen, crystal meth- en xtc labs worden steeds grootschaliger en professioneler. De productiecapaciteit van dergelijk labs – waar dag en nacht in ploegendienst wordt geproduceerd – is velen malen groter dan een aantal jaar geleden. Ook lijkt het aantal labs toe te nemen. In 2019 en 2020 zijn er al achttien drugslaboratoria voor de productie van crystal meth ontdekt. Ter vergelijking: in 2016 was dat er slechts één.

Mexico & Colombia

In drugslabs worden vaak mensen aangetroffen van Mexicaanse of Colombiaanse afkomst. Daarmee groeit de Nederlandse kennis van de crystal meth productie. Het is een kwestie van tijd voordat er geen buitenlandse kennis meer nodig is en Nederlanders zelf crystal meth van de hoogste kwaliteit maken. Voor cocaïnewasserijen is dit een ander verhaal. Om de drugs via een chemisch proces uit de draagmaterialen te krijgen, zal er kennis nodig blijven uit Colombia.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]