Mensen die LSD microdoseren slapen langer

door Team Inc.

LSD-microdoseren-slaap

Het innemen van kleine hoeveelheden van de psychedelische stof LSD leidde ertoe dat mensen langer sliepen dan wanneer ze een placebo namen, maar waarom dit voordeel pas de nacht na de microdosering optrad, is onduidelijk.

Microdosering houdt in dat je kleine doses psychedelische stoffen neemt om de vermeende voordelen ervan te benutten zonder hallucinaties te ervaren.

LSD onderzoek

Volgens de grootste studie in zijn soort kan LSD-microdosering de slaapduur de volgende nacht verlengen. De onverwachte bevinding kan helpen verklaren waarom psychedelicavaak in verband worden gebruacht met een verbeterde geestelijke gezondheid. “We raakten geïnteresseerd in LSD-microdosering omdat veel mensen het doen en beweren voordelen voor de geestelijke gezondheid te hebben”, zegt Suresh Muthukumaraswamy van de Universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland, die onderzoek doet naar behandelingen voor depressie.

Als voorlopig onderzoek hebben Muthukumaraswamy en zijn collega’s 80 mannen van 25 tot 56 jaar gevraagd om gedurende zes weken elke derde ochtend een microdosis (10 microgram) LSD of een placebo te nemen. De LSD-groep meldde dat ze zich gelukkiger, meer verbonden en creatiever voelden op de dagen dat ze microdoseerden, in overeenstemming met eerdere onderzoeken van mensen in de gemeenschap die regelmatig microdoseren.

Meer slaap

Toch was er ook een meer merkwaardige bevinding. De groep die microdoseringsgroep ging eerder naar bed en sliepen de volgende nacht 24 minuten meer dan de placebogroep al waren de fysieke inspanningen overdag hetzelfde tussen de groepen. De groep leek zich echter niet bewust van het feit dat ze langer sliepen. Een verklaring zou kunnen zijn dat de psychoactieve effecten van LSD extra verwerking in de hersenen stimuleren, waardoor de slaapbehoefte de volgende dag toeneemt. Dit is een aanname.

Interventies die de slaap met meer dan 20 minuten stimuleren, worden over het algemeen als klinisch relevant beschouwd, wat betekent dat ze gunstig kunnen zijn voor mensen met een slaaptekort, zegt Sean Drummond van de Monash University in Melbourne, Australië. “Ik snap niet waarom de extra slaap pas de nacht erna optreedt. Alles wat we overdag doen, heeft invloed op de synaptische verbindingen in onze hersenen en op onze slaap.” Nauwkeuriger monitoring van de slaap van LSD-microdosers met behulp van elektro-encefalografie (EEG), die de elektrische activiteit van de hersenen meet, kan helpen om de mechanismen te ontrafelen, zegt Drummond.

Depressie en slaapproblemen

Suresh Muthukumaraswamy, die behandelingen voor depressie bestudeert aan de Universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland gelooft dat de extra slaap door LSD-microdosering zou kunnen verklaren waarom mensen met een depressie hebben gemeld dat ze zich beter voelen na behandeling met LSD in combinatie met therapie. Depressie is vaak nauw verbonden met slaapproblemen.

Later deze maand start zijn team een ​​placebogecontroleerd klinisch onderzoek naar LSD-microdosering bij 110 mensen met een depressie om te zien of ze ook verbeteringen in stemming en slaap ervaren, en zo ja, of de twee met elkaar verband houden. Veel bestaande antidepressiva, waaronder SSRI’s, veroorzaken bij sommige mensen slaapstoornissen. Daarom is er is behoefte aan alternatieve behandelingen die de slaap verbeteren.

Bron: newscientist.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]