Home Drugs MindMed lanceert onderzoek naar effecten van lage dosis LSD op slaap en cognitieve prestaties

MindMed lanceert onderzoek naar effecten van lage dosis LSD op slaap en cognitieve prestaties

door Team Inc.

l2021-11-20-MindMed lanceert onderzoek naar effecten van lage dosis LSD op slaap en cognitieve prestaties

Mind Medicine (MindMed) Inc. een toonaangevend biotechbedrijf dat op psychedelica geïnspireerde therapieën ontwikkelt, is verheugd aan te kondigen dat het de werving is gestart voor een gerandomiseerde, placebogecontroleerde studie waarin de effecten worden geëvalueerd van toediening van herhaalde lage doses LSD overdag en ’s avonds.

Onderzoekers zullen digitale meetapparatuur en software gebruiken om de effecten van microdoses LSD op neuroplasticiteitsmarkers zoals BDNF-plasmaspiegels te meten. Ook wordt metingen verricht op basis van slaap, stemming, cognitieve prestaties, regulatie van emoties, kwaliteit van leven en reactie van het immuunsysteem. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door Dr. Kim Kuypers van de Universiteit Maastricht, een toonaangevende wereldwijde autoriteit op het gebied van het gebruik van lage dosis psychedelica.

“Onderzoek naar de praktijk van het nemen van herhaalde lage doses psychedelica begint bij de basis, kijken of er een moment van de dag is dat de impact van deze behandelingen beïnvloedt”, zegt Dr. Kuypers. “We onderzoeken of de herhaalde inname van lagere doses zou kunnen leiden tot herschikking van denkpatronen die individuen in staat zouden stellen toegang te krijgen tot niveaus van zelfbewustzijn die een verrijkte levenservaring kunnen bieden.”

Microdosering van psychedelica

“Er worden steeds meer beweringen gedaan over de zogenaamde ‘microdosering’ van psychedelica met betrekking tot het potentieel om het mentale en fysieke welzijn, de cognitie, het geheugen en specifieke aspecten zoals creativiteit en productiviteit te beïnvloeden,” zei Dr. Miri Halperin Wernli, MindMed’s uitvoerend voorzitter. “Er was echter geen wetenschappelijk bewijs om de geclaimde veiligheid en voordelen te ondersteunen of zelfs volledig te onderzoeken. Met ons innovatieve onderzoeksontwerp, waarin digitale medische meettechnieken zijn geïntegreerd met meer traditionele zelfrapportage en cognitieve taken, is ons doel om inzicht te verschaffen in belangrijke parameters. Deze parameters omvatten verschillen tussen dag en nacht en mogelijke cumulatieve effecten als gevolg van herhaalde toediening.

Over MindMed

MindMed is een biotechbedrijf voor psychedelische medicijnen in de klinische fase dat op psychedelica geïnspireerde medicijnen en therapieën wil ontdekken, ontwikkelen en inzetten om verslaving en geestesziekten aan te pakken. Het bedrijf is bezig met het samenstellen van een en ontwikkelen van geneesmiddelen op van psychedelische stoffen waaronder psilocybine, LSD, MDMA, DMT en een ibogaïnederivaat, 18-MC.

Lees meer op newswire.ca (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter