MLA roept op tot de beëindiging van de war on drugs

door Team Inc.

2021-11-02-MLA roept op tot de beëindiging van de war on drugs

Leden van de British Columbia Legislative Assembly (MLA) roepen op om te stoppen met de war on drugs. Adam Olsen (MLA), zegt door te gaan met de lobby voor een veilige drugsvoorziening. De autoriteiten hebben een nieuwe aanpak nodig als het gaat om de effecten van illegale middelen op de volksgezondheid.

Olsen: “We moeten het stigma overwinnen. We moeten erkennen dat het niet uitmaakt of middelen legaal zijn of niet. De realiteit is dat mensen toegang hebben tot drugs en dat de illegale voorraad vaak versneden is met uitzonderlijk gevaarlijke, giftige stoffen.”

Olsen maakte deze opmerkingen vorige week nadat hij publiekelijk onthulde dat hij in zijn jeugd weleens cocaïne gebruikte. Olsen zei dat hij zijn rol zal gebruiken om er bij de regering op aan te blijven dringen om met veel grotere urgentie te komen tot een gereguleerde veilige bevoorrading. “De belangrijkste stap in het beleid is om te zorgen dat mensen die hulp nodig hebben, deze ook krijgen voordat het te laat is.”

7000 drugsdoden in British Colombia

“Op dit moment hebben we een voorraad giftige illegale drugs”, zei hij. “We hebben gezien dat de huidige aanpak heeft gefaald. In de afgelopen zes jaar zijn 7.000 Britse Colombianen omgekomen. Dat is echt een schokkende situatie.” Tijdens zijn toespraak in de wetgevende macht in het voorjaar riep Olsen de regering op mensen toegang te geven tot een gecontroleerde voorraad.

Olsen heeft er in het verleden ook bij de provincie op aangedrongen om bij de federale overheid te lobbyen om persoonlijk bezit van kleine hoeveelheden drugs te decriminaliseren, daarbij verwijzend naar een rapport uit 2019 van de provinciale gezondheidsfunctionaris Dr. Bonnie Henry, waarin de provincie wordt aanbevolen “met spoed over te gaan tot het decriminaliseren van mensen die gecontroleerde drugs bezitten. Stoffen voor persoonlijk gebruik.”
Olsen vertegenwoordigd op deze manier veel individuen en instellingen die de federale autoriteiten oproepen om illegale drugs te decriminaliseren. Hoewel de federale regering geen specifieke beloften heeft gedaan, omvat het onlangs aangekondigde kabinet van premier Justin Trudeau een nieuw ministerie voor geestelijke gezondheid en verslavingen. Een frisse wind met wellicht een nieuw beleid.

Lees meer op saanichnews.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]