Numinus Wellness doet klinische studie met 14 gezonde personen naar natuurlijk gewonnen psilocybine

door drugsinc

Numinus Wellness lanceert klinische studie van natuurlijk gewonnen psilocybine

Het bedrijf Numinus Wellness kondigde de lancering aan van een nieuwe klinische proef die informatie zal toevoegen aan een debat van insiders in de industrie: is van nature geproduceerde psilocybine zo goed als synthetische psilocybine?

De nieuwe Fase I klinische studie van Numinus, die zal worden uitgevoerd in samenwerking met KGK Science, zal de door hen zelf natuurlijk verkregen psilocybine-formulering van het bedrijf testen op menselijke proefpersonen.

De proef zal de klinische testen gaan doen met 14 gezonde vrijwilligers die zich aangemeld hebben. De veiligheid alsook de psychoactieve eigenschappen zullen beoordeeld worden van een door hen opgestelde Psilocybe-paddenstoel formulering die wordt geëxtraheerd in het Numinus Bioscience-laboratorium in British Columbia. Het bedrijf heeft namelijk een licentie om paddo’s te kweken en te extraheren in Canada.

Numiness Wellness in Canada richt zich met klinische studie tot natuurlijk gewonnen psilocybine (afb.)
Numiness Wellness in Canada richt zich met klinische studie tot natuurlijk gewonnen psilocybine (afb.)

Numinus doet onderzoek met derivaat van natuurlijke paddestoelen

In tegenstelling tot de meeste klinische onderzoeken naar psilocybine van tot heden, gebruikt de studie van Numinus een derivaat van natuurlijke paddenstoelen in plaats van een gesynthetiseerde versie van de plant.

Het bedrijf maakte niet duidelijk of de formulering geïsoleerde psilocybine bevat die is afgeleid van de natuurlijke paddenstoelen, of een formulering met een volledig spectrum, waaronder psilocybine en andere natuurlijke tryptamines.

“Wij geloven dat er verschillende zeer waarschijnlijke voordelen zijn aan natuurlijk voorkomende therapieën met psilocybine die ze aantrekkelijk zullen maken voor zowel onderzoekers als consumenten”, zegt Sharan Sidhu, wetenschapsfunctionaris en algemeen directeur bij Numinus Bioscience.

“We zijn ervan overtuigd dat deze proef zal aantonen dat natuurlijke psilocybine-extracties voldoen aan de eisen van de gezondheid regelgeving op het gebied van veiligheid, werkzaamheid en kwaliteit waarmee uiteindelijk een betere toegang tot dit medicijn mogelijk gemaakt wordt.”

Bronnen o.a. MuggleHead (EN), NewsWire (EN), NYTimes (EN), ProActiveInvestors (EN), YahooFinance (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]