Home Cannabis Gebruikers van CBG-dominante cannabis melden werkzaamheid tegen pijn en andere aandoeningen

Gebruikers van CBG-dominante cannabis melden werkzaamheid tegen pijn en andere aandoeningen

door Team Inc.

2021-10-13-Gebruikers van CBG-dominante cannabis melden werkzaamheid tegen pijn en andere aandoeningen

Een team van onderzoekers verbonden aan de Washington State University en de University of California in Los Angeles ondervroeg proefpersonen die zichzelf identificeerden als consumenten van CBG-dominante cannabisproducten. Er is nog weinig onderzoek naar deze stof en de invloed op bepaalde aandoeningen.

Degenen die cannabis en/of cannabispreparaten consumeren met een hoog gehalte aan cannabinoïde cannabigerol (CBG) voor medische doeleinden, zeggen een positief effect te ervaren met weinig nadelige bijwerkingen. Dat blijkt uit gegevens die zijn gepubliceerd in het tijdschrift Cannabis van Cannabinoid Research.

Werking van CBG

CBG-zuur is de voorloper van de moederverbinding van de meer populaire cannabinoïden THC en CBD. Het wordt meestal alleen in kleine hoeveelheden aangetroffen in geoogste cannabisplanten. In de afgelopen jaren zijn echter speciaal gekweekte variëteiten van de plant gerapporteerd met hogere concentraties CBG, met name in het Pacifische noordwesten van de Verenigde Staten.

Een meerderheid van de deelnemers aan de enquête zei dat ze CBG-dominante preparaten van cannabis uitsluitend voor medische doeleinden gebruikten. De respondenten deden dit het vaakst om symptomen van angst, chronische pijn, depressie en slapeloosheid te verminderen. De meeste respondenten beschreven hun symptomen als “veel verbeterd” of “zeer veel verbeterd” na het gebruik van CBG-dominante cannabis, en driekwart beoordeelde het als “superieur” aan hun conventionele medicijnen.

“Dit is het eerste patiëntenonderzoek naar CBG-gebruik om de zelf gerapporteerde werkzaamheid van CBG-dominante cannabis te documenteren”, aldus de onderzoekers. De meeste respondenten beweerden een grotere werkzaamheid van CBG te ervaren dan van conventionele farmacotherapie. Bovendien waren er weinig bijwerkingen en verwaarloosbare ontwenningsverschijnselen onder de groep.

Deze studie toont aan dat CBG-dominante cannabis en aanverwante producten worden gebruikt door cannabisconsumenten. Het toont de dringende behoefte aan van gecontroleerde studies voor op cannabis gebaseerde geneesmiddelen. Dit is nodig om de veiligheid en werkzaamheid te beoordelen op basis van de dosis, de wijze van toediening en specifieke therapeutische indicaties.

Lees meer op norml.org (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter