Snap lanceert in-app tool over drugsgevaren na fentanyl sterfgevallen

door drugsinc

Snap lanceert in-app tool over drugsgevaren na fentanyl sterfgevallen

Snap (SNAP.N) lanceert een in-app-tool om gebruikers die op Snapchat op zoek zijn naar drugsgerelateerde trefwoorden zoals fentanyl voor te lichten over de gevaren van drugs en werkt aan tools voor ouders om tieners veilig op de dienst te houden, aldus het bedrijf.

De aankondiging komt na een waarschuwing voor de openbare veiligheid van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) vorige week, die waarschuwde voor een toename van nepreceptpillen die fentanyl en methamfetamine bevatten, vaak verkocht op sociale media en e-commercesites.

DEA-hoofd Anne Milgrim zei in een recent interview dat socialemediabedrijven niet genoeg deden om het probleem te stoppen.

Sociale-mediabedrijven, waaronder ’s werelds grootste sociale netwerk Facebook, worden door wetgevers onder de loep genomen vanwege hun impact op de veiligheid en het welzijn van jonge gebruikers.fenta

Snapchat breidt divisie rondom fentanyl en overige screening uit

Snap, dat deze zomer te maken kreeg met protest op het hoofdkantoor van ouders van wie de kinderen waren overleden na het innemen van valse pillen, zei dat het in het afgelopen jaar zijn team had uitgebreid dat verzoeken van wetshandhavingsinstanties behandelt om de responstijden te verbeteren.

Het had ook gewerkt aan het verbeteren van zijn proactieve detectie mogelijkheden om drugsdealers van het platform te verwijderen.

“We hebben verwoestende verhalen gehoord van families die getroffen zijn door deze crisis, waaronder gevallen waarin fentanyl-geregen namaakpillen werden gekocht bij drugsdealers op Snapchat”, zei Snap donderdag in een blogpost. “We zullen onvermoeibaar werken om het beter te doen en meer doen om onze gemeenschap veilig te houden.”

Snap zei dat het een videoadvertentie campagne en een nieuw filter had ontwikkeld om het bewustzijn van de gevaren van fentanyl en namaakpillen te vergroten.

“Onze eerste prioriteit was om de kinderen te waarschuwen dat deze vervalste pillen de Amerikaanse markt hebben overspoeld”, zegt Ed Ternan, wiens zoon vorig jaar stierf door het innemen van een pil met fentanyl die hij had gekocht bij een dealer die hij op Snapchat had gevonden, en wiens non-profitorganisatie organisatie Song for Charlie werkt nu samen met het bedrijf.

Een woordvoerster van Snap zei ook dat het deze maand een bijeenkomst zou organiseren met wetshandhavers om de communicatielijnen te verbeteren.

Bronnen o.a. ABC (EN), Axios (EN), NBCNews (EN), Reuters (EN), TechCrunch (EN), TheVerge (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]