Psychedelica nieuwe gezondheidstrend?

door Team Inc.

2019-03-19-Psychedelica nieuwe gezondheidstrend

Het nemen van kleine hoeveelheden psychedelische middelen, oftewel microdoseren. Deze uit Silicon Valley overgewaaide trend is razend populair. Zo concludeerde ook de Amerikaanse lifestylegoeroe Gwyneth Paltrow.

Het nemen van kleine hoeveelheden psychedelica is een nieuwe gezondheidstrend zo voorspelt ze aan de New York Times. Psychedelica zijn drugs die de psyche beïnvloeden zoals: paddo’s of LSD. Bij het microdoseren is de trip niet het doel, maar meer focus, inspiratie en creativiteit. Het helpt mensen zich rustiger te voelen en meer controle te houden in een samenleving die nooit stilstaat.

Nieuwe verbindingen

In een interview met The New York Times zei Paltrow namelijk dat de volgende nieuwe gezondheidstrend psychedelica zullen worden, drugs die hallucinaties kunnen opwekken. “Ik denk dat psychedelica een invloed kunnen hebben op je gezondheid en geestelijk welbevinden”, zei ze daarover. “Er is onmiskenbaar een link tussen je in een dergelijke toestand bevinden en verbonden zijn met een ander universeel kosmisch iets.”

Hoewel het bijzonder vreemd is dat ze illegale drugs lijkt aan te raden, is er dit keer wel een wetenschappelijke basis voor. Zo toonde een recente studie van de University of California aan dat lsd en MDMA de groei stimuleren van verbindingen tussen hersencellen, wat zou helpen tegen depressie en verslaving.

Lees het volledige artikel op standaard.be (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]