Super Bowl zondag was niet klaar voor een wietadvertentie

door drugsinc

Super Bowl zondag was niet klaar voor een wietadvertentie

Medische marihuana kan door meer dan 90 procent van de Amerikanen worden gesteund, maar het lijkt erop dat ten minste één groot televisienetwerk denkt dat prime-time kijkers niet klaar zijn voor een commercial over hoe cannabis levens kan helpen redden.

Vorige week kwam het nieuws uit dat acreage holdings, een Amerikaans cannabisbedrijf dat in het openbaar wordt verhandeld in Canada, tijdens de Super Bowl een advertentie wilde uitzenden. Maar toen ze een schets voorlegden aan CBS, wees het netwerk ze af.

“Op basis van dat storyboard werden we afgewezen”, vertelt Harris Damashek, chief marketing officer voor Areaal, aan Rolling Stone. “Ik mis het CBS of de NFL niet, maar we pleitten voor een verstandig cannabisbeleid. “(CBS weigerde commentaar te geven op dit verhaal.)

Hoewel het niet echt een openbare dienstaankondiging was – de advertentie werd gefinancierd door een openbaar bedrijf waarvan het logo aan het eind verschijnt – was de advertentie tamelijk tam. De commercial, welke toond dat medische cannabisproducten mensen met chronische ziekten kunnen helpen, verteld meerdere verhalen. Van een een jongeman die tientallen aanvallen per dag heeft meegemaakt, een man die 15 jaar lang opiaten nodig had vanwege rugpijn tot aan een veteraan wiens been geamputeerd was en die niet op opioïden wilde vertrouwen voor een langdurige behandeling.

De voorgestelde plek – vertoning op YouTube – promootte niet zozeer specifiek de producten van het bedrijf Areaal, maar eerder de aanvaarding van een grotere medische marihuanabeweging – waardoor het bedrijf het niet als een recht toe, recht aan advertentie zag.

Er was echter een fout in de strategie van Acreage: het is nog steeds buitengewoon moeilijk om marihuana te adverteren – zelfs medische marihuana – op de meeste plaatsen in het land. Zelfs in Californië, waar medische cannabis al meer dan twee decennia legaal is, zou het moeilijk zijn om een advertentie voor medische marihuana te tonen tijdens een belangrijke prime time-gebeurtenis – het is alleen legaal om reclame te maken voor marihuana als meer dan 71,6 procent van het publiek wordt geprojecteerd meer dan 21.

Bekijk de advertentie op Youtube.

Lees het volledige artikel op Yahoo (bron) en CBS News (bron)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]