Waar zijn psychedelica legaal of gedecriminaliseerd in de VS?

door Team Inc.

2022-09-10-Waar zijn psychedelica legaal of gedecriminaliseerd in de VS?

Steeds meer steden decriminaliseren het bezit en gebruik van psychedelische stoffen, waaronder paddo’s, DMT en ibogaïne. Terwijl de legalisering van cannabis de natie blijft overspoelen, is er een andere beweging ontstaan.

In de afgelopen drie jaar zijn in het hele land nieuwe wetten en gemeenteraadsresoluties opgedoken om natuurlijk voorkomende entheogene planten en schimmels te legaliseren of te decriminaliseren. Die lijst met stoffen omvat doorgaans psychedelische paddenstoelen, ayahuasca, mescaline, ibogaïne en peyote. Cannabis wordt ook beschouwd als een entheogeen. Deze decriminaliseringsmaatregelen zijn over het algemeen niet van toepassing op LSD of MDMA.

Decriminalisering van psychedelica als psilocybine

Hoewel Oregon momenteel de enige Amerikaanse staat is waar psilocybine legaal is geworden voor therapeutisch gebruik, hebben meer dan een dozijn andere steden en provincies psilocybine en andere entheogenen ook effectief gedecriminaliseerd. Een maatregel die psychedelica in de hele staat zou legaliseren, zal in november 2022 voor de kiezers in Colorado worden ingediend.

Het is belangrijk om te onthouden dat decriminalisering in deze context eenvoudigweg betekent dat het de handhaving van een verbod zoveel mogelijk deprioriteert. Entheogenen blijven technisch gezien illegaal in deze steden en provincies.
In november 2020 stemde Oregon voor maatregelelen die de straf voor het bezit van kleine hoeveelheden van alle drugs reduceert tot een kleine overtreding. Volgens de nieuwe wet betaal je een boete van $ 100 als je wordt betrapt met een kleine hoeveelheid van een illegale drug.

De maatregel stelt ook een robuust programma voor behandeling en herstel van drugsverslaving vast. Oregon zal het programma financieren met zowel inkomsten uit de verkoop van cannabis als de verwachte besparingen die worden behaald met het schrappen van de huidige kosten van het opleggen van straffen voor crimineel drugsbezit.

In dezelfde verkiezing heeft Oregon Maatregel 109 aangenomen. Die maatregel legaliseert, reguleert en belast de productie, verkoop en toediening van psilocybine voor geestelijke gezondheidsdoeleinden. Maatregel 109 staat de consumptie en verkoop van psilocybine uitsluitend toe bij een erkend ‘psilocybine-servicecentrum’, en alleen onder toezicht van een erkende arts. Waar zijn psychedelica nog meer toegestaan?

Ann Arbor / Washtenaw County, Michigan

In september 2020 stemde de gemeenteraad van Ann Arbor unaniem om het gebruik, het bezit en de persoonlijke teelt van natuurlijk voorkomende entheogene planten en schimmels effectief te decriminaliseren. Washtenaw County, waar Ann Arbor is gevestigd, breidde de maatregel vervolgens uit om in het hele land toe te passen. De wetshandhaving in de provincie zal echter nog steeds iedereen die onder invloed van een entheogene stof rijdt, aanklagen.

Arcata, CA

In oktober 2021 stemde de gemeenteraad van Arcata unaniem om entheogene planten en schimmels voor alle volwassenen effectief te decriminaliseren.

Cambridge, Massachusetts

In februari 2021 werd Cambridge de tweede stad in Massachusetts die entheogenen effectief decriminaliseert. De stemming werd in de gemeenteraad aangenomen met 8 tegen 1 stemmen. Het beleid verhindert bovendien dat de stad fondsen toewijst voor de arrestatie van individuen voor entheogenen, en vraagt ​​de County District Attorney om te stoppen met het vervolgen van mensen voor het gebruik, bezit of de teelt van psychedelica zonder de bedoeling deze te verspreiden.

Denver, Colorado

In mei 2019 keurden de kiezers in Denver nipt een stemmingsmaatregel goed om het gebruik en bezit van psilocybine effectief te decriminaliseren. Een paar weken later ondertekende gouverneur Jared Polis (D) House Bill 19-1263, waardoor het bezit van kleine hoeveelheden Schedule I- of Schedule II-stoffen een kleine misdaad werd in plaats van een misdrijf. Die wet is in maart 2020 in werking getreden.

In november zal Colorado stemmen over de Natural Medicine Health Act. De maatregel zou het gebruik, het bezit en de cultivatie van de meeste entheogenen legaliseren en de deur openen naar gereguleerde therapeutische behandelingen in erkende ‘genezingscentra’. Het omvat geen bezitslimieten. Evenmin legaliseert het de recreatieve verkoop van entheogene planten en schimmels.

Detroit, Michigan

In november 2021 keurde Detroit een maatregel goed om entheogene planten en schimmels binnen de stadsgrenzen effectief te decriminaliseren.

Easthampton, Massachusetts

In oktober 2021 stemde de gemeenteraad van Easthampton om entheogene planten en schimmels binnen de stadsgrenzen effectief te decriminaliseren.

Hazel Park, Michigan

In maart 2022 stemde Hazel Park – direct ten noorden van Detroit – om entheogene planten en schimmels binnen de stadsgrenzen effectief te decriminaliseren.

Northampton, Massachusetts

In maart 2021 stemde de gemeenteraad van Northampton unaniem om entheogene planten en schimmels effectief te decriminaliseren.

Oakland, Californië

In juni 2019 werd Oakland de eerste Amerikaanse stad die entheogene planten en schimmels voor volwassenen effectief decriminaliseert via een unanieme gemeenteraadsstemming.

Port Townsend, Washington

In december 2021 stemde de gemeenteraad van Port Townsend unaniem om entheogene planten en schimmels voor volwassenen effectief te decriminaliseren.

San Francisco, Californië

Op 6 september 2022 stemde de San Francisco Board of Supervisors om alle entheogenen te decriminaliseren, waarbij psychedelische drugs de laagste prioriteit kregen voor lokale wetshandhavingsinstanties.

Santa Cruz, Californië

In februari 2020 stemde de gemeenteraad van Santa Cruz unaniem om het bezit en de persoonlijke teelt van entheogene planten en schimmels effectief te decriminaliseren.

Seattle, WA

In oktober 2021 stemde de gemeenteraad van Seattle unaniem om entheogene planten en schimmels effectief te decriminaliseren. De wet schrijft voor dat het arrestatie en vervolging van iedereen die zich bezighoudt met entheogeen gerelateerde activiteiten moet worden beschouwd als de laagste prioriteit voor lokale wetshandhaving.

Somerville, Massachusetts

In januari 2021 stemde de gemeenteraad van Somerville unaniem om het gebruik en bezit van entheogene planten en schimmels effectief te decriminaliseren.

Washington, DC

In november 2020 stemden inwoners van DC met 76-24 om het gebruik en bezit van entheogene planten en schimmels effectief te decriminaliseren.

Bron: Leafly.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]