Waarom kun je rode ogen krijgen als je wiet rookt?

door drugsinc

Waarom kun je rode ogen krijgen als je wiet rookt?

Een van de meest onderscheidende aspecten van een marihuana high zijn die opvallend rode ogen. Ondanks dat je parfum opdoet, je handen wast en je best doet om er zo normaal en nuchter mogelijk uit te zien, kunnen rode ogen je dekmantel gemakkelijk breken. Gelukkig zijn ze tijdelijk en pijnloos – ze laten je er gewoon knetter high uitzien. Waarom gebeurt dit?

Verrassend genoeg hebben wietogen weinig te maken met roken, zelfs als we ze daar gewoonlijk mee associëren. Wietogen ontstaan niet alleen als je wiet rookt; ze komen voor bij het vapen en zelfs bij edibles, als er geen irriterende stoffen zoals vuur of rook zijn. Deze fysieke reactie treedt op wanneer je bloeddruk daalt en je hartslag stijgt, wat allemaal te wijten is aan de THC in je systeem.

Wanneer je bloeddruk daalt, verwijden je bloedvaten en haarvaten, inclusief die in je ogen. Deze verwijding verhoogt de bloedstroom, maakt je ogen rood en vermindert de intraoculaire druk. Daarom geloven sommige deskundigen dat marihuana een levensvatbare behandeling voor glaucoom kan zijn.

Het komt door bloeddruk, zul je rode ogen krijgen ongeacht de consumptiemethode?

Het antwoord hangt af van de potentie en de hoeveelheid THC die wordt geconsumeerd en van je individuele gevoeligheden. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor rook en daardoor kan het roken van joints hun ogen roder maken. Er zijn ook mensen die allergisch kunnen zijn voor rook of zelfs voor cannabis, en die dit soort symptomen vaker ervaren.

Bloeddoorlopen ogen zijn afhankelijk van veel factoren, en ze zijn een beetje moeilijk te voorkomen. Als je ze wilt vermijden, is het misschien de juiste keuze om je aan soorten met een lager THC-gehalte te houden. Als jouw ogen bloeddoorlopen raken, kun je proberen wat water te drinken, oogdruppels te gebruiken en een uur of twee wachten tot de effecten overgaan.

Logica geeft aan dat hoe roder je ogen, hoe meer je bloeddruk daalt en hoe krachtiger de THC. Met andere woorden, felrode ogen zijn meestal een redelijk goede indicator van iemand die superhigh is. Hoewel de geur misschien gemaskeerd is en de gebruiker een doorgewinterde cannabisgebruiker is die weet hoe hij met een high om moet gaan, liegen zijn of haar ogen niet.

Bronnen o.a. LeafNation (EN), MelMagazine (EN), TheFreshToast (EN), WestWord (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]