Wiet nonnen met een missie om te genezen

door drugsinc

Wiet nonnen met een missie om te genezen

“Hun missie en activisme hebben bijgedragen aan de manier waarop de samenleving naar de cannabiscultuur kijkt en hielpen velen spiritueel contact te maken en pijnvrij te zijn”.

Het ritme van economische boom- en tegenslagen fungeren vaak als levensveranderende momenten voor samenlevingen en individuen, bijna als een herstartknop die een nieuw leven en doel ademt. Toen de Financial Crash van 2008 greep kreeg op de Verenigde Staten, nam een voormalig financieel adviseur de beslissing een non-kostuum aan te trekken en ging de straat op om zich bij de Occupy-beweging aan te sluiten. Dit was het moment waarop Christine Meeusen haar reis begon om zuster Kate te worden, en later het revolutionaire imperium voor het genezen met cannabis op te starten, bekend als de Sisters of the Valley.

Ik trok een non-outfit aan en begon te protesteren, en de beweging begon me ‘Sister Occupy’ te noemen.

Tien jaar later ging Meeusen’s reis over in een ‘activistische beweging met een missie om mensen in staat te stellen zichzelf te genezen’, legt cultuurfotograaf Soraya Matos uit.

‘Een foto zegt meer dan tienduizend woorden’, zei Fred R. Barnard van Printers ‘Ink ooit. Het blijkt dat een foto ook duizend verhalen kan vertellen – de Sisters of the Valley is een verhaal over een eigenzinnig wonder.

Terug naar de Verenigde Staten na 10 jaar Amsterdam

Na 10 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, keerde Meeusen met drie kinderen terug naar de Verenigde staten, omdat de economie tekenen van afbrokkeling vertoonde. Woedend omdat banken werden gered en de beslissing van het Amerikaanse Congres om pizza als groente te classificeren, voelde ze zich verplicht een politieke verklaring af te leggen.

‘Als pizza een groente was, was ik non. Dus ik trok een non-outfit aan en begon te protesteren, en de beweging noemde me ‘Sister Occupy’, ”legde ze uit aan fotograaf Matos. In deze periode wilde ze ook een bedrijf voor medicinale cannabis starten dat het negatieve stigma rond de plant uitwiste en vrouwen verenigde die geloofden in de helende krachten van cannabis. Zuster Kate was geboren.

De start van een marihuanabedrijf voor helende krachten van cannabis

Haar broer haalde haar over om met hem naar de Central Valley te verhuizen en een medisch marihuanabedrijf te starten. Nadat ze marihuana had gebruikt om haar neef te helpen herstellen van heroïneverslaving, werd ze gedwongen de boodschap van genezende marihuana te verspreiden.

Gewapend met 12 planten startte ze in 2011 Sisters of the Valley in het Merced County in Californië. Een verzameling gelijkgestemde vrouwen kwam samen voor de visie. Matos vertelde ons dat zuster Darcy Johnson de volgende was, die op dat moment hamburgers aan het omdraaien was in een Jack In The Box-diner terwijl ze naar een gemeenschapscollege ging in de buurt van haar huis in de staat Washington. In die tijd kweekte ze wietplanten in haar eigen achtertuin.

Een gemeenschappelijke vriend verbond het paar via een telefoontje. Zuster Darcy was onmiddellijk overtuigd en verhuisde naar de andere staat om partner te worden van de Sisters of the Valley. Zuster Sydney uit Oregon volgde. Het team groeide in de loop der jaren uit tot het brouwen van zusterschap van vrouwen die zich vastklampten aan een genezende agenda. Tot nu toe hebben hun helende krachten en het bedrijfsmodel voor cannabis hen geholpen de lokale overheid te bestrijden en exponentieel uit te breiden.

“Hoe kon je niet nieuwsgierig worden naar een groep vrouwen, gekleed in nonnen kledij, die de wereld van de helende kracht van cannabis versterken?”

De Sisters of the Valley wonen in een bescheiden ‘abdij’-huis met drie slaapkamers aan de rand van Merced, Californië. In hun achtertuin staan hun cannabisplanten. Ook wel bekend als de ‘wietnonnen’, beschrijven ze zichzelf als ‘progressieve nonnen van het nieuwe tijdperk’.

Matos vertelt ons dat hun “visie is om een wereldwijd zusterschap te creëren waarin anderen deze vrouwen in wit met paarse kledij kunnen zien als genezers, die toegang hebben tot natuurlijke cannabisgeneesmiddelen.”

Geen specifieke religie, wel zusterschap

Hoewel ze niet toegewijd zijn aan een specifieke religie, volgen ze de vijf elementen van zusterschap. Dit zijn: “We leven samen, we dragen dezelfde kleding, we leggen een gelofte van gehoorzaamheid aan de maancycli af, we leggen een gelofte van kuisheid af (waarvan we niet denken dat het celibaat vereist), en een gelofte van ecologie, dat is een belofte om geen kwaad te doen terwijl je je medicijn gebruikt’, legden ze uit.

Zuster Kate zegt dat ze mensen nooit voor de gek wilde houden door te denken dat ze een ‘echte’ non was, maar ze genoot van de manier waarop haar gewoonten de manier waarop mensen met haar omgingen veranderden, haar opzochten en aan haar hun problemen vertelden.

“Toen ik voor het eerst hoorde over de Sisters of the Valley, was ik meteen geïntrigeerd”, vervolgt Matos, “Hoe kun je niet nieuwsgierig zijn naar een groep vrouwen gekleed in wit met paarse kledij, die de wereld van genezing door cannabis versterken?” Ze zegt dat de nonnen ‘behoren tot een zeer gespecialiseerde en toegewijde orde, een die zich toelegt op het kweken van cannabis en het gebruiken ervan om zalven, tincturen en oliën voor de zieken en hun genezing te creëren’.

Het zijn warme en gastvrije mensen met een missie om de manier waarop de samenleving naar de cannabiscultuur kijkt te veranderen. Hun activisme heeft veel mensen geholpen er spiritueel mee in contact te komen, terwijl ze ook hun patiënten van pijn hebben bevrijd. Ga naar hun website en je vindt pure plantaardige olie met een hoog BD-gehalte, met CBD doordrenkte heilige zeep, met olie doordrenkte tinctuur, topische zalf, salie-smudge stick, CBD-tinctuur en Clary Sage Spray om er maar een paar te noemen.

Ze zijn “ijverige genezers en gaan net als iedereen door hun dagelijkse leven

Matos zegt dat de nonnen “lijken op old-school alchemisten, die alle visuele stereotypen van de stoner of vogelvrije marihuanaboer tarten.” Het koken van gouden olie in crockpots en vrome verzorging van hun medicinale planten: hun product helpt mensen met symptomen van terminale ziekten zoals kanker, immunodeficiëntiestoornissen, PTSD-oorlogsartsen en daarnaast hulp voor de gemiddelde persoon met hoofdpijn.

In 2018 werden hun verhalen en beproevingen de focus van Rob Ryan’s documentaire Breaking Habits. Hieruit volgt de veronderstelde ‘Amerikaanse droom van zuster Kate’ toen ze de lucratieve handel in medicinale marihuana en cannabisteelt ontdekte. De media hebben ze als ‘goddelijke wezens’ afgebeeld, maar Matos legt uit dat dit geen eerlijk portret van de nonnen is. Ze zegt dat ze “ijverige genezers zijn en net als iedereen door hun dagelijkse leven gaan”.

Demonstratie tegen de aanpak van de neergang en economische crisis van 2008 speelde een hoofdrol in hun bestaan, tot op de dag van vandaag blijven ze protest houden en protesteren ze tegen onrecht in hun beschikbare tijd. Sisters of the Valley vertegenwoordigen een nieuwe golf van pioniers in de cannabiscultuur die zich verzetten tegen de soms negatieve verhalen rondom de plant waarbij ze zich hard blijven maken hoe cannabis juist het menselijk lichaam positief kan beïnvloeden.

Bronnen o.a. ABC (EN), GanjaPreneur (EN), Gestalten (EN), SistersOfTheValley (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]