Zal COVID-19 leiden tot legalisering van cannabis in het Verenigd Koninkrijk?

door drugsinc

Zal COVID-19 leiden tot legalisering van cannabis in het Verenigd Koninkrijk?

De Britse economie heeft door COVID-19 zo’n verwoestende klap gekregen dat het misschien inmiddels klaar is om cannabis te legaliseren.

Bedrijfssluitingen. Stijgende werkloosheid. Verlies van belastinginkomsten. Kunnen dit de voorwaarden zijn om de deur te openen voor cannabisbedrijven?

Het is niet helemaal een utopische toekomst zoals sommige idealisten het voor ogen hadden, maar de legalisatie van cannabis in het Verenigd Koninrijk zou wel eens de nodige belasting opbrengsten kunnen leveren voor de Britten.Twee argumenten voor legalisatie

Er zijn twee belangrijke redenen waarom cannabislegalisatie binnenkort zou kunnen plaatsvinden.

De eerste is dat de schulden en de last van het aflossen van schulden in het Verenigd Koninkrijk enorm zijn gestegen. Om deze kosten te dekken, heeft het VK dus meer inkomsten nodig.

De tweede is dat door de Britse economie in de wacht te zetten en een groot deel van de rest te subsidiëren, de belastinginkomsten van de regering zullen dalen.

Voor de schatkist van de Britten zoekt men naar alle manieren om de belastinginkomsten te verhogen.

Volledige legalisatie van cannabis zal waarschijnlijk leiden tot aanzienlijke kansen voor bedrijven en investeerders. Hoewel de industrie niet zo groot is als andere in bijvoorbeeld Canada en de VS, is er een heel groot groeipotentieel.

Dit zou uiteindelijk banen kunnen creëren en de broodnodige belastinginkomsten voor het VK kunnen stimuleren.

Bronnen o.a. TheExtract (EN), ProActiveInvestors (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]