Home Drugs Gevaarlijke designerdrugs van de straat

Gevaarlijke designerdrugs van de straat

door Ties Inc.

2020-05-08-Gevaarlijke designerdrugs van de straat

Naast bekende drugs als cocaïne, cannabis en XTC zijn er ook veel designerdrugs in omloop. Voorbeelden zijn Spice, Flakka, GHB en Krokodil. Drugs waarvan niemand precies weet wat er allemaal in zit en die erg kunnen variëren in sterkte, waardoor gebruik erg gevaarlijk kan zijn.

We beginnen bij Spice een drug die veel wordt gebruikt in Engeland door daklozen. Het is een mengsel van verschillende kruiden en chemicaliën. Gebruikers roken het als marihuana of maken er een soort kruidenthee-achtig drankje van.

Spice

De drug wordt ook wel verkocht als Black Mamba, K2, Bombay Blue of Moon Rocks en staat bekend als de zombiedrug. De samengestelde drug heeft hetzelfde effect als cannabis en zorgt voor een gelukkiger en meer ontspannen gevoel. De verbindingen in Spice kunnen echter tot een veel sterker effect leiden waardoor gebruikers ernstige angstaanvallen, paranoia en hallucinaties kunnen ervaren.

Flakka

Deze designerdrug lijkt op badzout. Het lichtgekleurde kristal kan op verschillende manieren worden gebruikt. Gebruikers eten, snuiven, injecteren of verdampen de drug met een e-sigaret. Het middel heeft een stimulerend effect, maar kan hallucinaties veroorzaken en kan leiden tot geweld of zelfbeschadiging. De drug is in verband gebracht met sterfgevallen als gevolg van een hartaanval, zelfmoord en nierschade of nierfalen.

Krokodil

Dit medicijn komt niet veel voor in de Verenigde Staten en Europa, maar wordt veel gebruikt in Rusland, vooral onder jongvolwassenen als een goedkoper alternatief voor heroïne. Het is een door mensen gemaakte vorm van morfine en ongeveer 10 keer sterker. Het is een combinatie van verschillende schadelijke chemicaliën, waaronder codeïne, jodium, benzine, verfverdunner, aanstekervloeistof en andere. Gebruikers injecteren het in de bloedbaan en het heeft een snel en kort effect. Krokodil is genoemd naar de markeringen die het achterlaat op de huid. Na verloop van tijd beschadigt het de bloedvaten en wordt de huid groen en schilferig.

GHB

Gammahydroxyboterzuur (GHB) is een drug die je eenvoudig zelf kan maken en waarbij het risico op verslaving erg hoog is. Bovendien is het erg moeilijk om van deze verslaving af te komen. De drug is niet alleen gemakkelijk zelf te maken, maar ook erg goedkoop, waardoor het een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. GHB werkt ontremmend en matig gebruik heeft het effect van een alcoholroes. Een hoge dosis GHB kan ervoor zorgen dat iemand bewusteloos raakt. Het middel kan de ademhaling en hartslag vertragen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter