Zal de VS marihuana volledig legaliseren in 2022?

door Team Inc.

2021-12-25-Zal de VS marihuana volledig legaliseren in 2022?

Nu de Democraten het Congres het afgelopen jaar controleerden, hoopten cannabisinvesteerders dat er een federale hervorming in het verschiet lag. Helaas zijn dergelijke wetswijzigingen niet doorgegaan. Zijn er grote veranderingen op komst in het nieuwe jaar?

Er komt zeker verandering in de cannabissector. De vraag is alleen wanneer. In 2021 bleef wiet in de schijnwerpers staan, waarbij wetgevers meerdere pogingen deden om volledige legalisatie naar voren te schuiven. Zou 2022 het jaar kunnen zijn waarin de VS marihuana eindelijk federaal legaliseert, of zal het een nieuwe teleurstelling zijn voor cannabisinvesteerders?

Dit is waarom federale legalisatie er komt in 2022

Er is grote aandacht voor de legalisering van marihuana wereldwijd, waarbij de ogen vooral gericht zijn op Amerika en Canada. Dat is een positief teken voor investeerders die hopen op grote veranderingen in het cannabislandschap.
Negen op de tien Amerikaanse volwassenen zijn voorstander van het legaliseren van marihuana voor recreatief of medicinaal gebruik.

Dat blijk uit cijfers van het Pew Research Center. Momenteel staan ​​36 staten medisch marihuanagebruik toe en 18 hebben wetgeving aangenomen om recreatief gebruik mogelijk te maken.
Het is niet langer een kwestie van of marihuana federaal legaal zal worden in de VS – het is alleen een kwestie van wanneer dat zal gebeuren en hoe het eruit zal zien.

Meerderheidsleider van de senaat, Chuck Schumer, leidt hervormingsinspanningen. Hij is vastbesloten om zich te concentreren op legalisatie en op een uitgebreide wetgeving in plaats van kleinere onderdelen zoals de SAFE Banking Act.

Lees meer op fool.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]