Mexico legaliseert recreatieve cannabis als derde land ter wereld

door Team Inc.

2020-11-20-Mexico legaliseert recreatieve cannabis als derde land ter wereld

De Mexicaanse Senaat heeft donderdag een uitgebreid wetsvoorstel voor legalisering van marihuana voor volwassenen goedgekeurd. De wet kent echter nog enige uitdagingen voordat de deuren volledig openstaan voor zakelijke kansen.

Het wetsvoorstel werd in stemming gebracht op de Senaatsvloer, waar het in algemene termen werd besproken en goedgekeurd met 82 stemmen voor, zeven onthoudingen en 18 tegen. Een klinkende overwinning.

Uitstel legalisering

Mexico zal het derde land zijn dat cannabis voor volwassenen legaliseert, na Canada in 2018 en Uruguay in 2013. Ook is cannabis in grote delen van Amerika reeds legaal is. Voordat er enige verkoop kan plaatsvinden, moet een cannabisagentschap worden opgericht en moeten secundaire regels worden opgesteld. De wetgevers kregen oorspronkelijk een deadline van oktober 2019, maar nadat de Senaat geen consensus had bereikt, gaf het Hooggerechtshof ze tot eind april 2020. Vanwege de COVID-19-pandemie werd de deadline van april 2020 opnieuw verlengd tot 15 december 2020Geen medicinale wiet

Het aangenomen wetsvoorstel reguleert geen medicinale cannabis, alleen recreatieve marihuana en industriële hennep. Mexico heeft medio 2017 medicinale cannabis goedgekeurd met een hervorming van zijn gezondheids- en strafrecht. Deze wet is echt nooit correct geïmplementeerd. Omdat patiënten geen toegang hadden tot medicinale cannabisproducten, hadden bedrijven feitelijk geen zakelijke kansen.

De uitsluiting van medicinale cannabis uit het toepassingsgebied van het huidige wetsvoorstel suggereert dat binnenkort secundaire regels verschijnen om de wetswijzigingen van 2017 te reguleren.

Canada versus Mexico

Waar de Canadese legalisatiewet vooral gericht is op de Volksgezondheid richt Mexico zich op vrije ontwikkeling en het herstellen van vrede in het land. Het wetsvoorstel ingediend door de partij van de president is een van de vele die betrekking hebben op druggerelateerde criminaliteit in Mexico. Met de legalisatie probeert Mexico deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]