Britse universiteit lanceert postdoctorale opleiding over psychedelica

door Team Inc.

pscyhedelica-paddo-medicijn

Een Britse universiteit lanceert een van ’s werelds eerste postdoctorale kwalificaties over psychedelica om gezondheidswerkers te leren over het gebruik van psilocybine, LSD, MDMA en andere psychoactieve drugs in therapeutisch werk.

Het certificaat van Exeter University bevestigt psychedelica als een gebied van wetenschappelijk belang in het VK. Het zou de weg kunnen effenen voor het beschikbaar komen van klinische therapieën in de komende vijf jaar, waarbij sommige behandelingen zich in de laatste fase van klinische proeven bevinden.

Legalisering voor medisch gebruik

Dit zou Australië volgen, dat het eerste land is geworden dat psychiaters toestaat psychedelica voor te schrijven voor therapieresistente depressie. In de VS kan MDMA mogelijk tegen het einde van het jaar worden voorgeschreven voor de behandeling van een posttraumatische stressstoornis, en Oregon en Colorado zijn van plan het gereguleerde gebruik van psilocybine, de hallucinogene chemische stof die in paddo’s voorkomt, te legaliseren.

Celia Morgan, een professor in psychofarmacologie aan de Universiteit van Exeter en een van de leiders van het programma: “Nu de wereld wakker wordt en het daadwerkelijke potentieel van psychedelica inziet om enkele van onze meest schadelijke mentale gezondheidsproblemen te behandelen, is het essentieel dat we het personeel opleiden om aan de vraag te voldoen. De wereldwijde hoeveelheid bewijsmateriaal van hoge kwaliteit is nu onweerlegbaar – psychedelica kunnen werken waar andere behandelingen hebben gefaald.”

Juridische belemmeringen

Ze merkte op dat de belangrijkste belemmeringen voor het gebruik ervan juridisch en structureel waren in plaats van medisch, en voegde eraan toe: “Ik denk dat dit laat zien hoe ver we zijn verwijderd van de angst en het stigma van voorheen, een verandering die we ook weerspiegeld zien in toonaangevende universiteiten over de hele wereld die klinische proeven met de gouden standaard uitvoeren.”

“De controle van de meeste van deze stoffen volgens schema 1, wat betekent dat ze geen medische waarde hebben, vormt nog steeds de grootste barrière, maar we blijven optimistisch dat dit in het VK kan veranderen met het toenemende bewijsmateriaal in landen als de VS en Australië.”

Het programma zal profiteren van Exeter’s toonaangevende onderzoek, ‘Psychedelics: Mind, Medicine, and Culture’, onthuld op Breaking Convention, Europa’s grootste psychedelica-conferentie. Het programma is bedoeld voor gezondheidswerkers en therapeuten, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het opkomende potentieel van psychedelica, inclusief degenen die willen profiteren van een markt voor psychedelische gezondheidszorg die naar verwachting in 2028 £ 8,4 miljard waard zal zijn.

Brede opleiding in psychedelica

Het certificaat dat behaald kan worden omvat een breed scala aan onderwerpen, waaronder onderwijs over bestaande psychedelische therapieën en onderzoek in de psychologie, psychiatrie en neurowetenschappen, evenals modules over filosofie – zoals de inzichten in bewustzijn en metafysica die psychedelica geven – en discussies over dekoloniserend psychedelisch onderzoek en praktijk.

Ook biedt het een antropologische kijk op culturen die al eeuwenlang psychedelica gebruiken. Ook leren studenten praktische vaardigheden, zoals therapeutische technieken en onderzoeksvaardigheden. Psychedelica bleken in de jaren vijftig en zestig veelbelovende toepassingen te hebben in behandelingen voor de geestelijke gezondheidszorg, maar onderzoek werd verboden als onderdeel van een politiek optreden tegen illegaal drugsgebruik.

In de afgelopen 10 jaar is het tij echter gekeerd, aangezien een groeiend aantal onderzoeken heeft aangetoond dat psychedelische drugs aandoeningen zoals depressie, angst, posttraumatische stressstoornis, obsessieve-compulsieve stoornis, tabaksverslaving, drugs- en alcoholverslaving kunnen behandelen.

Bron: guardian.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]