In de VS wordt een legale psychedelische paddenstoelensoort verkocht: de vliegenzwam

door Team Inc.

vliegenzwam-in-bos

Een psychedelische paddenstoelensoort wordt legaal verkocht in de VS, maar experts waarschuwen voor de mogelijke gevaren. De stoffen in de paddenstoel zouden naast euforie ook tijdelijke waanzin kunnen veroorzaken.

Een winkel in Florida beweerde de eerste te zijn die een legale magische paddenstoel in de VS verkocht. De producten die te koop zijn, omvatten een joint en snacks met Amanita muscaria. Ook zijn er capsules en gummies te koop die zijn afgeleid van de paddenstoel.

Psychedelische vliegenzwam (amanita muscaria)

Alan Rockefeller, een mycoloog uit Oakland, Californië, zegt dat Amanita muscaria al jaren online wordt verkocht in de VS. De soort, ook wel vliegenzwam genoemd, is legaal in alle Amerikaanse staten, behalve in Louisiana. Er is geen overeenstemming over de veiligheid van de psychedelische paddenstoel. De meeste indentificatieboeken stellen echter dat hij giftig is.

Het belangrijkste psychoactieve ingrediënt in Amanita muscaria is muscimol, dat inwerkt op soortgelijke receptoren in de hersenen als alcohol. De effecten beginnen binnen ongeveer 10 minuten na het eten van één tot vier psychedelische paddenstoelen en houden vier tot acht uur aan, afhankelijk van de dosis.

Over het algemeen is muscimol kalmerend, met een slaperiger effect dan alcohol. Anekdotisch voelen ongeveer twee op de vijf mensen zich misselijk na het eten van Amanita muscaria en ongeveer een op de vijf mensen geniet ervan, aldus Rockefeller. Cain Barlow, een mycoloog uit Australië: de paddenstoel is best aangenaam bij lage doses (ongeveer een halve tot één paddenstoel of 0,03 tot 0,17 ons), maar bij hoge doses moeilijk te hanteren kan worden. Hij schreef op Third Wave, een online bron voor psychedelica, dat het gevoelens van euforie kan veroorzaken.

Bijwerkingen van de paddenstoel

Barlow zei dat de paddenstoel ook kan leiden tot braken, een gebrek aan coördinatie, een verlies van contact met de omgeving gedurende enkele uren, vervorming van de grootte van dingen, tot looping (wanneer een persoon vast komt te zitten in een repetitief gedrag of denkpatroon), en een gevoel van vliegen. Toch zijn er ook voorstaande mycologen die het gebruik van de vliegenzwam ten zeerste afraden omdat het zeer gevaarlijk kan zijn.

Een persoon raakte in coma nadat hij per ongeluk Amanita muscaria had ingenomen, volgens een case study gepubliceerd in het European Journal of Case Reports in Internal Medicine. Amanita muscaria-paddenstoelen zijn anders dan gewone “magische” paddenstoelen. Magic mushroom is een term die doorgaans wordt geassocieerd met paddenstoelen die psilocybine bevatten. Een stof die deze paddenstoel niet bevat.

Bron: insider.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]