Een teler en distributeur van medicinale cannabis uit Stellenbosch heeft weefselkweek naar Israël geëxporteerd

door Team Inc.

2022-02-04-Een teler en distributeur van medicinale cannabis uit Stellenbosch heeft weefselkweek naar Israël geëxporteerd

Cannabisbedrijf Felbridge stuurt een weefselkweek van mediwiet op naar Israël. Het in Stellenbosch gevestigde bedijf is gespecialiseerd in de productie van aardbeien en paprika’s op hydrocultuur. In 2017 diende Felbridge een aanvraag in om een erkend cannabisbedrijf te worden.

Naast het leveren van droge cannabisbloemen aan de wereldmarkt is Felbridge, door samenwerkingen met biogenetische bedrijven in Europa, vooral bekend geworden door het produceren en exporteren van genetisch superieure cannabisvariëteiten in de vorm van weefselkweek.

Genetische cannabis van constante kwaliteit

Met behulp van geavanceerde, kunstmatige intelligentie-gedreven kweektechnologie is Felbridge in staat om uitgangsmateriaal – weefselkweek van cannabis – te produceren die vrij is van ziekteverwekkers en van de hoogste biologische kwaliteit. Deze genetische bibliotheken bieden cannabinoïden met een breed scala aan kenmerken of eigenschappen, zoals smaak, ziekteresistentie, bloemgrootte en opbrengst om aan de behoefte van de producenten te voldoen.

De voordelen van weefselkweek

“Weefselkweek is de gouden standaard bij de vermeerdering van elke plant”, vertelde Barry Zetler van Felbridge aan Business Insider South Africa. “Het wordt gedaan in een steriele omgeving, wat resulteert in een uiteindelijk weefsel dat vrij is van pathogenen en virussen. Deze kweek kan worden vermenigvuldigd en in productie worden genomen.”
Het is deze productie en levering weefselkweek van cannabis die Felbridge en Zuid-Afrika vele primeurs heeft opgeleverd. Felbridge heeft al producten geëxporteerd naar Spanje, Noord-Macedonië, Zwitserland en Lesotho. De laatste deal van het bedrijf, in samenwerking met Perfect Plants in Nederland, heeft geleid tot de succesvolle export van een partij cannabisweefselkweek naar een erkende producent in Israël.

De vergunning van Felbridge om te telen op 14.000 vierkante meter, verleend door de South African Health Products Regulatory Authority (SAHPRA), werd minder dan een jaar na de historische uitspraak van het Grondwettelijk Hof toegekend, waarin het persoonlijk gebruik van cannabis werd gedecriminaliseerd. Deze uitspraak heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen van de routekaart voor de commercialisering en industrialisering van cannabis. Kort nadat de vergunning rond was exporteerde Felbridge medicinale cannabis naar Zwitserland.

Lees meer op businessinsider.co.za (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]