Home Drugs Drugsvangst in Australië: grootste vangst van crystal meth ooit

Drugsvangst in Australië: grootste vangst van crystal meth ooit

door Team Inc.

2022-08-28-Drugsvangst in Australië: grootste vangst van crystal meth ooit gevonden in marmer

Bijna twee ton methamfetamine is in beslag genomen door de Australische politie. De grootste onderschepping van deze drug, die beter bekend staat als crystal meth, ooit in het land. De recordvangst was verborgen in marmer en heeft een straatwaarde van meer dan A$ 1,6 miljard ($ 1,1 miljard).

Drie mannen zijn aangeklaagd wegens hun vermeende rol bij het importeren van de drugs uit het Midden-Oosten.

Internationaal drugssyndicaat & crystal meth

Autoriteiten zeggen dat de mannen deel uitmaken van een breder syndicaat met internationale banden. De politie van New South Wales noemde de groep geraffineerd, maar kon niet geloven dat ze zulke grote hoeveelheden drugs probeerden te importeren. “Deze cijfers zijn onthutsend”, zei rechercheur Supt John Watson. “Deze smokkel is de grootste in de geschiedenis van Australië.”

Australië is in de greep van wat de autoriteiten een ‘ice epidemie’ hebben genoemd. Ze zeggen dat de drug gewelddadige misdaden, verslaving en geestelijke gezondheidsproblemen aanwakkert, vooral in regionale gemeenschappen.
Het land heeft het hoogste gerapporteerde gebruik van crystal meth per hoofd van de bevolking ter wereld, met ongeveer 6% van de Australiërs – 1,2 miljoen mensen – die de drug hebben gebruikt. In een niet-gerelateerd onderzoek eerder deze maand nam de politie meer dan 150 kg methamfetamine in beslag uit een vintage Bentley in dezelfde haven in Sydney.

Bron: BBC.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter