Holy crap: Grenscontrole vindt meer dan € 2.5 miljoen aan wiet in de verzending van toiletten

door drugsinc

Verenigde Staten – Het was zeker niet de gebruikelijke vondst in toiletten, maar grenswachters in Texas dachten dat er eerder deze maand iets niet klopte aan een zending die zich manifesteerde als porseleinen potten en dit bracht uiteindelijk een grote zending wiet op.

Ambtenaren van de Amerikaanse douane en grensbescherming (CBP) die werken bij de World Trade Bridge, die de VS en Mexico verbindt over de Rio Grande-rivier, deden de ontdekking vorige week vrijdag, merkt een CBP-verklaring op die is uitgegeven op 7 oktober.

Verborgen in de commodes was meer dan zes en een halve ton (net geen 6000 kg) marihuana met een geschatte straatwaarde van US $ 2,7 miljoen, meldt CBP.

CBP-officieren die aan de vrachtfaciliteit waren toegewezen, besloten een Freightliner-tractor uit Mexico uit 2015 die zich manifesteerden als het vervoeren van een commerciële zending toiletten door te verwijzen voor een inspectie van honden en speciale beeldvormingssystemen.

De beslissing bleek vruchtbaar en resulteerde in de ontdekking van 1017 pakketten met 13.744 pond (ongeveer 6.235 kg) vermeende marihuana.

De drugs werden in beslag genomen en de restanten werd overgedragen aan Homeland Security Investigations voor verder onderzoek.

Ondanks de uitdagingen die de wereldwijde pandemie met zich meebrengt, handhaven CBP-functionarissen “een robuuste handhavingspositie” en waakzaamheid, zegt Andrew Douglas, waarnemend havendirecteur voor de Laredo Port of Entry, in de CBP-verklaring.

Een toilet was vorig jaar ook het heimelijke middel voor minstens twee mannen in het VK, die werden gearresteerd nadat er een beetje wiet was gevonden in de wc pot als nogal onorthodoxe opbergplaats en er nog veel meer werd ontdekt in twee nabijgelegen kweekcentra.

Bronnen o.a. CBP (EN), NewsAntonio (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]