Home Wetgeving & Legalisering Houston’s Forensic Science Center ontwikkelt een test om marihuana te onderscheiden van hennep

Houston’s Forensic Science Center ontwikkelt een test om marihuana te onderscheiden van hennep

door drugsinc

Houston's Forensic Science Center ontwikkelt een test om marihuana te onderscheiden van hennep

Het Forensic Science Center van de stad Houston heeft een chemische testprocedure ontwikkeld waarmee onderscheid kan worden gemaakt tussen hennep en psychoactieve cannabis.

In juni 2019 werd de wet die hennep en ‘wiet’ definieert van kracht: het onderscheidt ze van elk op basis van het feit of ze een THC-gehalte van meer dan 0,3% hebben. De manoeuvre, bedoeld als extra bedrijfsveiligheid voor hennepboeren, veroorzaakte een probleem op het niveau van vervolging: het THC-gehalte moet worden bewezen, aangezien dit wetsvoorstel is aangenomen. En in die tijd waren Texas-laboratoria niet uitgerust om het analytische bewijs te leveren dat entiteiten zoals staatsvergunninghouders of aanklagers nodig hebben om regelgeving vast te stellen.

Tot op de dag van vandaag waren overheidsinstanties gedwongen te vertrouwen op dure analysediensten van particuliere laboratoria. Deze nieuwe testmethode zal echter beperkt blijven tot de planten zelf en zal niet zo gestructureerd zijn dat het gehalte aan actieve bestanddelen in enige andere vorm van cannabisproducten beoordeeld wordt.

De procedure is het resultaat van meer dan een jaar werk, uitgevoerd door twee laboratoriummedewerkers, die een DEA-testmethodologie hebben aangepast om hen te helpen bij het onderscheid tussen hennep en marihuana.

Een andere bijzonderheid van deze testpraktijk, naast het werken met uitsluitend plantaardig materiaal, is het feit dat het goed is voor een ‘wiggle-room’ van 0,3% THC, die elke betrokken partij zou moeten weghouden van het risico van juridische gedoe als gevolg van “vals positieve” uitkomst.

Texaanse hennepboeren kunnen dan vertrouwen op de zekerheid dat de lokale wetshandhavers in staat zullen zijn hun werk goed te doen en hun activiteiten te onderscheiden van illegale of niet-conforme, zonder de zorgen die worden veroorzaakt door het gebrek aan middelen.

Bronnen o.a. AnalyticalCannabis (EN), GreenEntrepreneur (EN), HoustonForensicScienceCenter (EN), HoustonChronicle (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter